Dit weekend in Theater het Kruispunt: The Story Tellers en Arie & Silvester

Arie & Silvester (Foto: Bram Jonker)

Vrijdag 20.15 uur: The Story Tellers – Stories of Great Singers & Songs (Syb van der Ploeg e.a.)
The Story Tellers gaan het vak van singer-songwriter uitdiepen en vertellen het verhaal achter de nummers die veel hebben los gemaakt in de wereld. De teksten zijn soms politiek getint maar altijd puur en uit het leven gegrepen.

U gaat luisteren naar teksten en muziek van wereldberoemde singer-songwriters als o.a. Leonard Cohen, Don Mclean, Neil Young, Sting, Don Henley, Crosby, Stills & Nash, Simon and Garfunkel, Lennon & McCartney en vrouwelijke namen als Joni Mitchel en Stevie Nicks. Ook protestzangers als Bob Dylan, Boudewijn de Groot en Janis Joplin én de nieuwe generatie met Ed Sheeran komen aan bod.

Zaterdag 20:15: Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (Wilbert Gieske e.a.)
Op zaterdag 1 december komt Sinterklaas naar Het Kruispunt om zijn verjaardag met alle kids uit Barendrecht alvast te vieren. Om 10.30 uur start de film Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht in het theater. Om 12.00 uur, als de film afgelopen is, komt Sinterklaas en barst het feest los. Ga op de foto met Sinterklaas, kom leuke gedichten schrijven en knutselen in de bibliotheek, dans met de pieten tijdens de Pietendisco en kom Sinterklaas-pannenkoeken versieren bij SPRUIT eten & drinken. Om 14.00 uur is het Sinterklaasfeest afgelopen. Het feest is gratis te bezoeken.

Zaterdag 20:15: Wie?! – Arie & Silvester
De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! Ze brengen nog eenmaal het beste. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd. De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: Oude wijn door oude zakken. Let wel; In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zondag 15:00 uur: Sinterklaas is toe aan vakantie
Strikjespiet blikt terug naar vorig jaar. De verdwenen hoefijzers die gelukkig werden teruggevonden. Wat was dit fijn! Maar dit jaar lijkt er opnieuw een probleem te zijn… Piet die langs het kantoor van Sinterklaas loopt, vangt een aantal woorden op en stopt om Sinterklaas af te luisteren. Piet kan het haast niet geloven…, zou het dan echt zijn dat Sinterklaas dit jaar het feest wil overslaan en op vakantie gaat? Er wordt contact gelegd met het Sinterklaashuis. Daar zien de pieten Sinterklaas met een enorme koffer vertrekken. Het enige wat Sinterklaas heeft gezegd is dat hij zonnestraaltjes zo mist en er tussenuit wil.

 


Wil jij erbij zijn? Kijk dan snel voor kaarten op de website. Ook kan je daar terecht voor een filmhap bij Spruit eten & drinken.