Donderdag 10 maart 15-17 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ Barendrecht in actie voor vluchtelingen uit Oekraïne

.
.

Veel inwoners van Oekraïne slaan op de vlucht en proberen hun land te verlaten. Zij zoeken een veilig onderkomen in buurlanden en inmiddels ook in Nederland. Ook is er hulp aan de grens en in het land zelf nodig. In deze aflevering besteden we aandacht aan inzamelingsacties in Barendrecht en de regio. 

Te gast zijn initiatiefnemers wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk en Monique van der Linden Blenk van Samen Sterk voor Oekraïne in samenwerking met de Veiligheids Regio Rotterdam en met ondersteuning van het Rode Kruis, raadslid Karin Kayadoe uit Ridderkerk, wethouder Reshma Roopram en Michiel van Kruijsbergen (directeur Brandweer / plv. regionaal commandant van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

De brandweer in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft het initiatief genomen om samen met het Rode Kruis Nederland spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoefte en het welzijn van de vrouwen en kinderen uit de Ukraine die momenteel in onze regio verblijven.

Deze keer hebben zij uw en jouw hulp een keer keihard nodig en vragen indien u spullen heeft deze af te geven op bij de lokale brandweerkazerne in uw gemeente (Barendrecht), dan zorgen wij dat deze spullen netjes worden overgedragen aan het Rode Kruis.
Soms is de brandweer even niet op de kazerne, omdat zij zijn uitgerukt of dat het bijvoorbeeld een vrijwillige kazerne is waar niet altijd collegae aanwezig zijn anders dan bij een incident.
Dit is geen probleem als u de spullen netjes bij onze kazerne voordeur zet in kratten of dozen zorgen wij ervoor dat we het opslaan in onze kazerne. 

In de bijlage bij dit bericht treft u een overzicht aan van de spullen waar wij en het Rode Kruis op dit moment veel behoefte aan hebben om deze vluchtelingen te helpen in onze regio.

Namens alle brandweermannen en brandweervrouwen van het korps Rotterdam-Rijnmond dank voor uw hulp!

Bij deze actie worden producten ingezameld:

Spullen waar behoefte aan is om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen in onze regio

Deze producten mag je aanleveren bij alle Brandweerkazernes in de regio Rijnmond (let op openingstijden verschillen).

Initiatiefnemers Derby Haagsma en Silvia König van sportschool Derby’s Dojo aan de Paddeweg houden zaterdag 12 maart van 10-16 uur samen met de omringende ondernemers een geldinzamelingsactie: 

.

Initiatiefnemer Jos Huijgen vertelt over de inzamelingsactie van producten en hun eerste transport naar Polen. Je kunt voedsel, medicijnen, verbandmiddelen en overige goederen aanleveren op het volgende adres: Koedood 2a, 2993 AL Barendrecht. 

Alle initiatiefnemers vertellen over hun plannen, wat er nodig is voor de vluchtelingen uit Oekraïne en hoe jij kunt helpen en meedoen. 

Laten we aan de slag gaan om met elkaar zoveel mogelijk producten en geld op te halen. Zorg dat je familie, vrienden, collega’s en kennissen donderdagmiddag meeluisteren zodat ook zij meedoen. Je kunt tijdens de uitzending live reageren via WhatsApp 0180621112 of de Exxact App.

Kijk en luister mee: via Exxact TV via Ziggo kanaal 49 & digitale radio kanaal 924, live.exxact.nl, 106.4FM in de regio, exxact.nl en de gratis Exxact app

Herhaling: De uitzending wordt op maandag 14 maart herhaald van 15.00 tot 17.00 uur.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan donderdagmiddag (herhaling op maandagmiddag) naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Reageren:

Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12 of via de Exxact app. Of mail naar redactie@exxact.nl t.a.v. ‘Met Van Mill door de middag’.

Techniek: Frits Schoenmaker – Redactie & Presentatie: Sebastiaan van Mill

Met Van Mill door de middag Podcast te beluisteren via Spotify, Google en Apple Podcast.