Donderdag 23 mei, stemmen voor de Europese Verkiezingen! [audio]

Exxact Studio microfoon
Exxact Jongerencafé 24 april 2019

“Donderdag 23 mei kunnen we stemmen voor de Europese Verkiezingen en hopelijk laat niemand zijn stem liggen.” Dat is de boodschap van Ardjan Boersma, Daphne ten Klooster en Veerle Pieters tijdens de radio-uitzending van het Exxact Jongerencafé op woensdagavond 24 april.

Ardjan Boersma is kandidaat op de lijst ChristenUnie-SGP en vertelde over zijn motivatie om op de lijst te staan: “Goede samenwerking op Europees niveau is belangrijk en daar hebben we ook jonge mensen bij nodig. We moeten van Europa geen superstaat gaan maken.” Ook Daphne ten Klooster staat als kandidaat op de lijst voor de SP: “Er moet meer aandacht naar mens, dier en milieu en niet alleen de belangen van de bedrijven moeten gediend worden.

De beslissingen van de Europese Unie moeten wel aansluiten bij de realiteit in de landen van de Europese Unie.”

Veerle Pieters is jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken bij de Nationale Jeugdraad (NJR) en wil jongeren dichter bij de Europese Unie brengen en de Europese Unie dichter bij jongeren. “Door gesprekken met jongeren over de Europese Unie probeer ik erachter te komen wat er speelt en dit door te geven op Europees niveau.”

Het jongerenpanel debatteerde over stellingen met als onderwerp: het afschaffen van de Europese Unie en de betrokkenheid van jongeren bij de Europese Unie.

Presentatie: Sebastiaan van Mill en Florian Pronk.

De volgende uitzending is woensdag 22 mei van 19:00 tot 21:00 en gaat over centrale eindexamens.

Luister hier de uitzending terug: