Donderdag 25 november 15-17 uur in ‘Met Van Mill door de middag’: vrouwenrechten, nieuwe voorzitter Cultuur Locaal, Steefstuintip en (politiek) nieuws

Een goed gevoel bij "Met Van Mill door de middag" met Arco van der Lee, Cicilia Rijsdijk, Dirk Jan Versendaal en Ard Kramer
Een goed gevoel bij “Met Van Mill door de middag” met Arco van der Lee, Cicilia Rijsdijk, Dirk Jan Versendaal en Ard Kramer!

Donderdag 25 november van 15:00 uur tot 17:00 uur in ‘Met Van Mill door de middag’: Arco van der Lee over politiek en het laatste nieuws, de nieuwe voorzitter Dirk Jan Versendaal van Cultuur Locaal samen met zijn voorganger Ard Kramer en raadslid Cicilia Rijsdijk over geweld tegen vrouwen.

In deze uitzending praat Sebastiaan met journalist Arco van der Lee van de Schakel over het laatste (politieke) nieuws. 

Cicilia Rijsdijk zet zich in tegen geweld tegen vrouwen tijdens de Orange the World campagne. Zij is lid van Zonta Nederland, een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten. Orange the World is de campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen. De campagne begint vandaag (op 25 november), de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Cicilia vertelt je er alles over.

CultuurLocaal verzorgt opleidingen op het gebied van cultuur (muziek, dans en drama) in ruime zin. Het huidige aanbod bestaat uit muzieklessen, zowel doorlopend als in korte cursussen en projecten. Op vrijdag 12 november is Dirk Jan Versendaal de nieuwe voorzitter van Cultuur Locaal geworden. Hij nam het stokje over van de oud-voorzitter Ard Kramer, die begin 2016 één van de initiatiefnemers was van de oprichting van CultuurLocaal. Je hoort hoe de overdracht is verlopen en hoe de kersverse nieuwe voorzitter naar de toekomst kijkt. 

Tuinliefhebbers opgelet: in deze uitzending hoor je een nieuwe Steefstuintip van Barendrechter Stefan Zevenbergen. 

Je kunt deze aflevering van 25 november 2021 hier beluisteren:

Met Van Mill door de middag Podcast: te beluisteren via Spotify, Google en Apple Podcast.

Voorgaande edities, onderwerpen en gasten zijn hier te vinden.

Herhaling: De uitzendingen worden op maandag herhaald van 15.00 tot 17.00 uur.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan donderdagmiddag (herhaling op maandagmiddag) naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Wil je reageren (ook tijdens de uitzending), heb je een verzoeknummer of bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur ons een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl t.a.v. ‘Met Van Mill door de middag’.

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, gratis Exxact App Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill / Presentatie & Techniek: Sebastiaan van Mill