Donderdag 9 december in ‘Met Van Mill door de middag’: wijkagent, kerstengelenproject, inzamelingsactie en politiek

Een goed gevoel in 'Met Van Mill door de middag' Jack Demmers, Marjon Kesselaar, Maas van der Graaf en Arco van der Lee
Een goed gevoel in ‘Met Van Mill door de middag’: Jack Demmers, Marjon Kesselaar, Maas van der Graaf en Arco van der Lee

Donderdag 9 december van 15.00 tot 17.00 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ op Exxact Barendrecht: wijkagenten Jack Demmers en Noureddine Agarouj over hun politietaken in Barendrecht; Marjon Kesselaar organiseert een inzamelingsactie en kerstdiner voor eenzame ouderen; Kerstengel Maas van der Graaf en voorzitter Petra Teunissen van Stichting Present over het Kerstengelenproject en Steefs tuintip. Verder Arco van der Lee van de Schakel over het laatste (politieke) nieuws. 

Sebastiaan praat met journalist Arco van der Lee van de Schakel over het laatste politieke nieuws. We staan stil bij het Trefpunt, Lekker & Live en Huis-aan-huiskranten.

De Barendrechtse wijkagenten Jack Demmers en Noureddine Agarouj zijn de schakel tussen hun wijk en de politieorganisatie. Hun werk speelt zich deels op straat en deels achter de schermen plaats. Hierin werken zij samen met een heel team uit basisteam Oude Maas. Jack en Noureddine vertellen je meer over hun werkzaamheden en geven je handige tips over veiligheid in jouw wijk en omgeving.  

Eenzame ouderen verdienen een kerstdiner. Om hen een onvergetelijke Kerst te bezorgen organiseert Marjon Kesselaar op zaterdag 11 december een inzamelingsactie. Je auto laten wassen is de manier. Marjon vertelt je er alles over.

Waar veel mensen hoopvol naar Kerst uitkijken, is deze periode voor anderen een periode van verdriet of eenzaamheid. Om in deze bijzondere tijd meer naar elkaar om te zien en extra aandacht geven aan mensen die het nodig hebben organiseert Stichting Present Barendrecht het jaarlijkse Kerstengelenproject. Kerstengel Maas van der Graaf vertelt je wat zijn rol is en wat hij van plan is. Voorzitter Petra Teunissen van Stichting Present brengt je het laatste nieuws.

Tuinliefhebbers opgelet: in deze uitzending hoor je een nieuwe Steefstuintip van Barendrechter Stefan Zevenbergen.

Je kunt de uitzending hier beluisteren:

Met Van Mill door de middag Podcast te beluisteren via Spotify, Google en Apple Podcast.

Voorgaande edities, onderwerpen en gasten zijn hier te vinden.

Herhaling: De uitzendingen worden op maandag herhaald van 15.00 tot 17.00 uur.

Kijk en luister mee: via Exxact TV via Ziggo kanaal 36 & digitale radio, live.exxact.nl, 106.4FM, exxact.nl en de gratis Exxact app

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan donderdagmiddag (herhaling op maandagmiddag) naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12 of via de Exxact app. Of mail naar redactie@exxact.nl t.a.v. ‘Met Van Mill door de middag’.

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, Exxact App (Android of Apple), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill / Techniek & Presentatie: Sebastiaan van Mill