Duurzaam (ver)bouwen bij Exxact

Donderdag 1 februari vanaf 19u00 is expert duurzaam bouwen van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (IcDuBO & Woonwijzerwinkel) Aart van der Wilt bij radioprogramma Gemeenteloket (Exxact Barendrecht) te gast. Hij vertelt onder meer hoe woningen duurzaam kunnen worden gebouwd of verbouwd met behulp van innovatieve toepassingen.

Aart van der Wilt. Foto: IcDuBo

Aart van der Wilt werkt sinds de oprichting 8 jaar geleden als adviseur Business to Business bij IcDuBo. Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen is een onafhankelijk kenniscentrum met een showroom van 2.500 m2 op het RDM-terrein in Rotterdam-Heijplaat waar alle mogelijke vormen van duurzaam bouwen en duurzaam wonen inzichtelijk worden gemaakt. Door deze unieke opzet is het grootste duurzaamheidscentrum van Europa.

Woonwijzerwinkel
De WoonWijzerWinkel Rotterdam is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar alle oplossingen voor duurzaam wonen te vinden zijn. Zij werken samen met 24 gemeenten in de regio, waaronder de gemeente Barendrecht. Consumenten kunnen hier terecht als zij zelf energie willen opwekken, energie en geld willen besparen, duurzame materialen willen aanschaffen of willen investeren in meer wooncomfort.

Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM en via de livestream van Exxact Barendrecht. Het programma ontvangt wekelijks politici, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners en gaat met hen in gesprek over actualiteiten in Barendrecht. Tijdens de uitzending van 1 februari gaan ook VVD-lijsttrekker Matthijs van der Welle en D66-voorman Marcel van Prehn met elkaar in minidebat over duurzaamheid en innovatie. Eerdere uitzendingen zijn hier terug te luisteren.