Echtpaar uit Congo in Hart voor Barendrecht

Willem en Joanne Folmer met hun 2 kinderen in Congo
Willem en Joanne Folmer met hun 2 kinderen in Congo

Op dinsdag 4 juni zijn Willem en Joanne Folmer, zendingsechtpaar in Congo te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

In 2014 zijn zij uitgezonden om als arts te gaan werken in Congo in Centraal Afrika. “Het is een prachtig land, maar er is veel armoede en de mensen lijden onder corruptie en etnische burgeroorlogen”, vertelt Willem. Samen met de hulporganisatie GZB, EO Metterdaad en de lokale kerkelijke gemeenschap hebben ze daar een oud ziekenhuis opgeknapt aan de rand van het oerwoud en bieden zij medische hulp aan de lokale bevolking. Zij hebben intussen twee kinderen gekregen, Lukas en Annelie. En nu zijn zij over in Nederland en op bezoek bij de Immanuël-gemeente (Immanuëlkerk) in Barendrecht, die hen ondersteunen.

Wat een enorme uitdaging zijn zij als jong stel aangegaan, want er waren geen medische voorzieningen en gebrek aan bijna alle medische middelen. De babysterfte is in dit gebied maar liefst 25 procent. De opbouw van en het werken in het ziekenhuis aan de rand van het regenwoud redt vele levens en Willem en Joanne willen daar getuige zijn van Jezus Christus. Na viereneenhalf jaar hebben zij heel veel ervaringen opgedaan in het volgen van hun hart. Daar komen zij graag over vertellen.

 


Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel, via TuneIn en livestream van Exxact Barendrecht. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl of hier voor het nabeluisteren van (voorgaande) uitzendingen.