Eeuwigheidszondag Carnisse Haven te beluisteren bij Exxact

Hart voor Barendrecht
Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 24 november vertelt ds. Bert de Wit in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht over de Eeuwigheidszondag zoals deze bij de Protestantse Kerk op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gehouden wordt. Met ds. Bert de Wit wordt gekeken naar de aanleiding waarom de protestantse kerken de Eeuwigheidszondag houden, waarom er nog steeds veel waarde aan wordt gehecht bij de gemeenteleden en hoe de gedachtenisbijeenkomst in deze tijd met beperkende maatregelen toch op een verantwoorde wijze door kan gaan.

Eeuwigheidszondag is verwant aan de rooms-katholieke traditie van de gedenkdag Allerzielen. Allerzielen wordt op altijd op 2 november gehouden. De laatste zondag van het kerkelijk jaar van de Protestantse Kerk valt dit jaar op 22 november. Een week later begint het nieuwe kerkelijke jaar met eerste Advent.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl