Estafette in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht
Logo Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 14 januari zijn Peter van de Herik van Stichting Altijd Feest en Sarine Barkmeijer en Anneke Westerkamp van Stichting PiPa te gast in Hart voor Barendrecht. Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan Stichting PiPa, een woonboerderij aan de Middeldijk, waar kinderen en jongvolwassenen, die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen een veilige woonsituatie wordt geboden met het doel herstel van het basisvertrouwen en de eigenheid.

Officieel is PiPa in oktober 2014 geopend. In de woonboerderij wonen de beheerders met hun gezin en is er plaats om kinderen en jongvolwassenen onderdak en zorg te bieden. De Barendrechtse gemeenschap staat rondom dit gezin, daar er vele projecten de afgelopen jaren zijn geweest om deze plek steeds een beetje mooier te maken, door bijvoorbeeld de schuren om te bouwen tot een jeugdhonk, een hek te plaatsen voor de veiligheid, een kapotte achterdeur te vervangen. Het perceel is groot, ca 3700 m2, met een boomgaard, een groentetuin en er zijn dieren waar ook de kinderen meehelpen met de verzorging.

Stichting Altijd Feest maakt het mogelijk om kinderen van ouders die onder het sociaal minimum leven een geheel kosteloos verjaardagsfeestje aan te bieden, in de leeftijd van 5 tot 12 jaar met 5 vriendjes.. Dankzij vrijwilligers wordt voor veel kinderen leed bespaard omdat zij – net als hun klasgenootjes – een geweldig kinderfeestje kunnen vieren op hun verjaardag.  PiPa en Altijd Feest gaan met elkaar in gesprek en vertellen wat hen drijft en wat leren zij van elkaar?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.