Estafette in Hart voor Barendrecht


PiPa en Zorgnijverij
PiPa en Zorgnijverij

Op dinsdag 25 februari zijn Jasper en Erna Noordijk van Stichting De Zorgnijverij en Astrid Roos en Mylene van den Berg voor een particulier wooninitiatief te gast in Hart voor Barendrecht.

Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan beide brainstormers voor een nieuw wooninitiatief voor jongeren met een lichamelijke en verstandelijke handicap.  Astrid heeft een 17 jarige dochter met een lichamelijke en verstandelijke handicap en met 18 jaar komt zij van school. Waar zal zij haar dagbesteding het beste kunnen doorbrengen? En wanneer zij over een aantal jaren het huis uitgaat, waar kan zij dan het beste wonen? In haar zoektocht naar bestaande dagbestedingen en woonvormen ontdekt zij als moeder dat wat bestaat niet passend is voor haar dochter.  Nu onderzoekt zij met een aantal andere ouders  naar een nieuw wooninitiatief, waar hopelijk straks een woonplek uit ontstaat en waar een aantal jongvolwassenen hun eigen plekje hebben en veilig en begeleid kunnen wonen. De Zorgnijverij voorziet in diverse vormen van begeleiding, zoals de dagbesteding aan jeugd en jongvolwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. De Zorgnijverij is er van overtuigd dat acceptatie en vertrouwen de basis legt in het leven van ieder individu. Vanuit die basis willen zij bereiken dat de tijd die de cliënten bij hen doorbrengen een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

De Zorgnijverij en de initiatiefnemers gaan met elkaar in gesprek en vertellen wat hen drijft en wat leren zij van elkaar?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.