Estafette in Hart voor Barendrecht

Zorgnijverij en Woonvisie
Zorgnijverij en Woonvisie (Foto van een vorige aflevering)

Op dinsdag 24 maart zijn Willem en Astrid Plaisier van een particulier wooninitiatief en Tonia Ruybroek, directeur van Stichting KijkopWelzijn te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan Tonia Ruybroek, sinds een jaar directeur bij Stichting KijkopWelzijn, de maatschappelijke organisatie in Barendrecht. KijkopWelzijn bedient een breed maatschappelijk palet, zoals aandacht voor ouderen, jongeren, wijk en vrijwilligerswerk, kruidenier koerier, drukwerk en sociale activering, vraagwijzer, buurtkamers, ontmoetingsplein en maatje op maat. Omdat KoW op een vraaggerichte manier werkt, waarbij niet het aanbod centraal staat, maar de vragen, wensen of ideeën van cliënten is deze instelling belangrijk voor Astrid Plaisier.

KoW richt zich in het bijzonder op kwetsbare groepen en ook voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en KoW is er ook voor mantelzorgers.

Willem en Astrid Plaisier hebben een 17 jarige dochter met een lichamelijke en verstandelijke handicap en met 18 jaar komt zij van school. Waar zal zij haar dagbesteding het beste kunnen doorbrengen? En wanneer zij over een aantal jaren het huis uitgaat, waar kan zij dan het beste wonen? In haar zoektocht naar bestaande dagbestedingen en woonvormen ontdekt zij als moeder dat wat bestaat niet passend is voor haar dochter.  Nu onderzoekt zij met een aantal andere ouders  naar een nieuw wooninitiatief, waar hopelijk straks een woonplek uit ontstaat en waar een aantal jongvolwassenen hun eigen plekje hebben en veilig en begeleid kunnen wonen.

Willem en Astrid Plaisier van een nieuw wooninitiatief en Tonia Ruybroek van KijkopWelzijn gaan met elkaar in gesprek. Zij vertellen wat hen drijft en nog belangrijker, wat leren zij van elkaar?


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl.