EVB stelt vragen over lantaarnpalen type ‘patatzak’

EVB bezocht recentelijk de wijk Waterkant in Barendrecht. De politieke partij heeft naar aanleiding van het wijkbezoek en gesprekken met bewoners, een aantal specifieke schriftelijke vragen voor de college van B en W van Barendrecht. In de wijk staan specifieke lantaarnpalen (in de volksmond het type ‘patatzak’), waarvan een bewoner aangeeft dat de kappen er regelmatig afwaaien bij stevige wind.

Zijn deze klachten bekend? Hoe vaak komt dit voor? Wat is het beleid van de gemeente Barendrecht op dit gebied? Wat zijn de mogelijkheden om hier pro-actief (permanent betere bevestiging) te realiseren, in plaats van enkel reactief te opereren? (repareren). Goede verlichting is voor veel bewoners belangrijk voor het veiligheidsgevoel. De verlichting rondom de tramplusrotonde / brug over de Gaatkensplas is regelmatig kapot. Herkent de gemeente dit en op wat voor wijze wordt daar op geacteerd?

Rolstoelvriendelijkheid werd door een aantal bewoners genoemd als verbeterkans. Hoe ver staat het met de uitvoering van de ‘motie inclusie’, welke wijken zijn er al ‘geschouwd’, op welke wijze worden bewoners betrokken en geïnformeerd en wat zijn de eerste resultaten voor de wijk ‘Waterkant’? Rondom de centrale speelplaats wordt naast veel plezier, nu en dan ook overlast ervaren van hangjongeren die er drank en drugs gebruiken. Bewoners geven aan dat er ook sprake is van drugsdealen. Is dit bij het college bekend? Zo ja, op welke wijze wordt de dialoog met de buurt hierover gevoerd en dat iedereen weet hoe te handelen?

In en om het Zeppelinplein is veel sprake van zwerfvuil. Bewoners geven aan graag (als daartoe initiatief wordt genomen door bijvoorbeeld de school) mee te doen aan een ‘opzoomerdag’, maar initiatieven daartoe blijven tot op heden uit. Kan de gemeente dit op de agenda zetten bij het onderwijs? De wijk waterkant kent een aantal ‘seniorenflats’. Enkele van deze senioren zouden graag meer afval willen scheiden, maar de ‘reis’ naar een filiaal van afval loont is voor hen fysiek een brug te ver. Gevolg is dat men ‘dan maar niet het afval scheidt’. Wat is de mening van het college hierover en wat voor mogelijkheden ziet het college om tóch afvalscheiding te bevorderen?
(fractie Echt voor Barendrecht)