Examenkandidaten OZHW Groen College maken groene verrassingen voor Present Barendrecht

Stichting Present
Mooie plantenbakjes

Geen landelijk examen maar wel een Proeve van Bekwaamheid. De vierde klassers van OZHW Groen College in Barendrecht hebben op een sociale manier hun groene vakken afgerond.

Covid-19

De coronacrisis heeft op veel manieren impact gehad op de samenleving. Door de lockdown zijn de centrale praktijkexamens (CSPE’s) in het beroepsonderwijs komen te vervallen. Op andere gebieden zien we ook  dat de Covid-19 de samenleving heeft ontwricht. Om kwetsbare mensen te kunnen helpen wordt er vaak een extra beroep gedaan op vrijwilligers. Een organisatie die vrijwilligers en vrijwilligerswerk faciliteert is Stichting Present uit Barendrecht.

Een mooie koppeling

De docenten van de groene vakken zagen een mooie combinatie. De vierde klassen moeten hun examen dit jaar afsluiten door een schoolexamen. In deze zogenaamde Proeve van Bekwaamheid laten de leerlingen zien wat ze in de afgelopen jaren geleerd hebben op het gebied van bloem, voeding, tuin en kas en dier. Door het resultaat te doneren aan de hardwerkende vrijwilligers van Present Barendrecht is er een mooie koppeling gemaakt.

Groene verassing

Tijdens de Proeve van Bekwaamheid heeft iedere leerling vier werkstukken gemaakt. Op de eerste plaats een vaasje met snijbloemen, een plantenschaal met voorjaarsbloeiers en een bijzondere fruitschaal. Deze fruitschaal is gemaakt van een oude LP. Door verhitting is deze geluidsdrager in allerlei vormen te buigen. Bij voeding zijn heerlijke koekjes gebakken. Al deze groene verassingen zijn voorzien van een wenskaartje met een opbeurende tekst.

Op donderdag 10 maart zijn de werkstukken overgedragen door Janice Pinas, Andries Huizer en Chantal Roeters (OZHW Groen College) aan Esther Dorst en Natasja van Bussel (Stichting Present)

Chantal Roeters, Natasja van Bussel, Esther Dorst, Janice Pinas en Andries Huizer
(Van links naar rechts.)

Stichting Present

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Juist daarom heeft OZHW Groen College de koppeling gemaakt met deze fantastische organisatie. Binnenkort ontvangen de vrijwilligers deze groene verassing.