Examens en een pauw bij het Exxact Jongerencafé [audio]

Exxact Studio microfoon

Albert Boschma, examensecretaris en teamleider havo 2 tot 5 van Calvijn Groene Hart, en Eelco Driessen, projectcoördinator bij het College voor Toetsen en Examens (CvTE), schoven woensdagavond 22 mei aan bij het Exxact Jongerencafé om te vertellen over hun werk tijdens de eindexamenperiode. Ook Bibi Reiniers, klachtencoördinator bij het Landelijke Aktie Komitee Scholieren, vertelde telefonisch haar verhaal over de examens. De debatten van het jongerenpanel gingen over de afschaffing van het Centrale eindexamen, multiplechoice-examens en correct Nederlands.

“Over Wiskunde A op havo is veel geklaagd. Een van de opmerkelijkste klachten die over de eindexamens ging, was wel dat er een pauw rondliep die voor veel geluidsoverlast zorgde.” aldus Bibi tijdens de uitzending. Naast de scholieren, die de examens moesten maken, hebben Eelco en Albert ook een drukke periode achter de rug, zo vertelden ze in de uitzending. “De voorbereidingen zijn intensief zowel voor de leerling als de docent.” zo vertelde Albert. Eelco: “Voor het CvTE is het ook druk, maar anders druk. Wij zijn namelijk al bezig met de examens voor over twee jaar.”

Het Exxact Jongerencafé is elke vierde woensdag van de maand te beluisteren tussen 19.00 en 21.00 uur op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel), Ziggo Digitaal (kanaal 329 of 36), RadioNed, TuneIn en livestream van Exxact Barendrecht.

De volgende uitzending van het Exxact Jongerencafé is op woensdagavond 26 juni.

De uitzending van woensdag 22 mei is hier terug te luisteren:

https://www.mixcloud.com/exxact-barendrecht-exxact-jongerencafe-23-mei-2019-uur-1/

https://www.mixcloud.com/exxact-barendrecht-exxact-jongerencafe-22-mei-2019-uur-2/

https://www.mixcloud.com/exxact-barendrecht-exxact-jongerencafe-22-mei-2019-uur-3/