Exxact Barendrecht programma’s op Bevrijdingsdag:


Koningsdag op Exxact

Op dinsdag 5 mei zendt Exxact Barendrecht ’s avonds programma’s uit die in het teken staan van de bevrijding.

Tussen 18:00 en 19:00 uur is de podcast ‘Radio Oranje in oorlogstijd’ van Bas Romeijn te beluisteren. Radio Oranje was een radioprogramma dat als regeringszender vanuit Londen uitzond. Men wilde daarmee de luisteraars in Nederland een hart onder de riem steken en informeren. Een aantal fragmenten van die programma`s zijn bewaard gebleven en door Bas Romeijn verzameld en verwerkt tot een leuke en interessante podcast, die gepresenteerd wordt door John Brosens. Deze podcast geeft een mooi overzicht van de gevarieerde inhoud van de uitzendingen van Radio Oranje.  De podcast is ook te beluisteren op www.barendrechtvrij.nl.

Bas Romeijn in Hart voor Barendrecht
In het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht vertelt Bas Romeijn over zijn film-compilatie ‘Beleven Herdenken Vieren’. In deze compilatie zijn beelden te zien van mobilisatie tot bevrijding. Ook vertelt Bas Romeijn in deze compilatie over zijn eigen ervaringen in de oorlogstijd. De geplande vertoning van deze compilatie in het Kruispunt kon niet doorgaan vanwege de maatregelen door het coronavirus. Wel is de compilatie nu via Youtube te bekijken. Voor meer historische films over Barendrecht en omstreken zie: http://basromeijnfilms.blogspot.nl

 

Bas Romeijn

Podium Vrijheid

Tussen 20.00 en 22.00 uur praat Jos over 75 jaar Vrijheid in Barendrecht met o.a. burgemeester Van Belzen,  Alfred Kool (voorzitter Stichting Barendrecht Viert Vrijheid),  Hans Onderwater (schrijver van ruim 20 boeken over de 2e wereldoorlog) en Arco van der Lee (De Schakel Barendrecht). Meer informatie over dit programma is te vinden in dit artikel.