Exxact-dj Sander Breukhoven wint radioprijs tijdens Dutch Radio Week

Onze radio-dj Sander Breukhoven heeft namens Hogeschool Inholland samen met collega Stevan van der Voet de ‘Future Proof Radio Battle’ gewonnen. Deze battle, dat werd gestreden tussen vier scholen, is een onderdeel van de Dutch Media Week.

De radio bestond vorige week 100 jaar. Tijdens dit 100-jarig jubileum was de Dutch Media Week in Hilversum. Een onderdeel van deze week was de ‘Future Proof Radio Battle’, waar vier scholen tegen elkaar streden. De scholen die mee deden waren Hogeschool Inholland, ROC Hilversum, de KRO-NCRV radioschool en XM Radio (van Talpa Networks). De scholen moesten één uur radio maken in Beeld & Geluid met het thema: toekomst. De jury was unaniem in de keuze om Hogeschool Inholland als winnaar te benoemen van deze battle, waar Exxact-dj Sander Breukhoven onderdeel van was.

Sander en Stevan hebben gewonnen door als enige dj’s daadwerkelijk de toekomst in te gaan en een show te maken in het jaar 2029. Daar werd het fictieve nieuws van de dag besproken, een interview gehouden over het ophouden van de Top 40 en werd er muziek gedraaid uit de zelfverzonnen ‘Tenties’ (de jaren 2010-2019). Het is een mooi gegeven dat Hogeschool Inholland deze winst mocht ontvangen als school waar de radio een belangrijk onderdeel is, maar geen directe opleiding is.

Sander is radio-dj bij deze omroep. Daar maakt hij twee radioprogramma’s. Op maandagavond van 18.00 tot 20.00 ‘Breuk in de Avond’ en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur ‘Aanschuiven!’. Sander zal na het avontuur in Hilversum gewoon radio blijven maken in Barendrecht.