Exxact Live: William in gesprek over Dierendag 2018

Exxact Live
Exxact Live

William Vat gaat samen met Marijke Vermaas op donderdag 4 oktober “Live” van 20 tot 21.00 uur bij Exxact Barendrecht in gesprek met dierenexperts over Dierendag 2018. 

Ieder jaar, rondom Werelddierendag, voert de Dierenbescherming campagne voor de dieren die geen dierendag kennen. Dit zijn de dieren die worden verwaarloosd, mishandeld of gedumpt. De medewerkers en vrijwilligers in opvangcentra, bij dierenambulances en de inspectiedienst helpen jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Een pittige, maar ook dankbare klus. Ze doen het met liefde, maar kunnen dit niet alleen.

Dierendag valt altijd op 4 oktober. De allereerste dierendag vond plaats op 4 oktober 1930. Een jaar eerder was tijdens een internationaal congres van de Dierenbescherming die datum uitgeroepen tot Werelddierendag om aandacht te vragen voor het welzijn van dieren. De dierenbescherming is voor haar inkomsten onder andere afhankelijk van de opbrengst van de jaarlijkse collecte. De collecteweek vindt plaats in de week van Werelddierendag. Duizenden collectanten gaan dan op pad om geld op te halen voor dieren in nood.

Over het onderwerp Dieren/Dierendag gaan William en Marijke “Live” in gesprek met de Dieren en producten experts uit de regio; Liesbeth Vat-Wesdijk en Marco Vat, eigenaars van Dierenspeciaalzaak Wesdijk uit Barendrecht. Liesbeth en Marco delen hun kennis en ervaringen aangaande dieren en producten met de luisteraars.

De luisteraars kunnen “Live” in deze Exxact Barendrecht uitzending telefonisch telefoonnummer 0180-621112 vragen stellen aan de Dieren experts.

In deze Live “William en Marijke in gesprek met… “Exxact Barendrecht uitzending staat de muziekkeuze in het teken van de Arizona Soul en Americana Memphis music.

 


Exxact Live

Exxact Live “William Vat in gesprek met…” is iedere donderdag van 20.00 tot 21.00 uur te beluisteren op Exxact Barendrecht.