Festival CultuurLocaal in sprookjessfeer

Cultuur Lokaal Barendrecht

Op zaterdag 25 maart opent CultuurLocaal de deuren voor het jaarlijkse Festival. Deze keer is het thema “Het Sprookjesbos”.

Zo’n dertig jeugdige en dertig volwassen leerlingen hebben zich aangemeld voor deze dag. Zij vormen een GrootMeespeelOrkest voor Kinderen en een GrootMeespeelOrkest voor Volwassenen. Beide orkesten zullen de hele dag werken aan de stukken die ze aan het eind van de middag voor publiek zullen gaan uitvoeren.

Het repertoire voor deze dag bestaat uit muziek die iedereen kent en die een sprookjesachtige sfeer oproepen. De volwassenen spelen bijvoorbeeld de Dance Macabre van Saint-Saëns en de Sabeldans van Chatsjatoerjan. De kinderen spelen onder andere Fata Morgana van Ruud Bos en het Menuet van J.S. Bach (ook wel bekend als de Paddestoelenmuziek).

De repetities starten om 11:00 uur en duren met pauze tot 15:30 uur. Om 16:00 uur start het concert voor publiek.

De dag begint met een leuke interactieve voorstelling  voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Hierin neemt Annemarie Rijkée de jonge bezoekers mee op avontuur en speelt ze met hen samen een aantal bekende sprookjes na. De voorstelling begint om 10:00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden voor deze voorstelling kan nog door een mail te sturen naar miranda@cultuurlocaal.nl.

Het Festival vindt plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Het concert is vrij toegankelijk voor publiek.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor muziekles kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Cultuur Lokaal Barendrecht