Finale project Day for Change levert € 5400 op

Zelf meer leren over geld en dat tegelijkertijd mogelijk maken voor andere kinderen. Dat is het doel van het project Day for Change. Leerlingen van het Dalton Lyceum haalden er de afgelopen maanden € 5400 mee op! Dat werd gistermiddag bekend gemaakt.

Van hondenuitlaatservice tot cupcakebakkers: havo3- en vwo3-klassen bedachten allerlei ‘bedrijfjes’ om geld op te halen voor de financiële educatie van kinderen in Senegal. Dat ging er professioneel aan toe met bedrijfsplannen, aanvragen van een microkrediet bij de Rabobank en de uitvoering. ‘Geweldig om te zien hoe creatief de leerlingen waren, zegt Peter van Zomeren, manager Particulieren bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde.

‘Ik ben al een paar jaar betrokken bij dit project, dat we telkens op een andere middelbare school uitvoeren. We geven gastlessen over ondernemerschap, beantwoorden vragen en beoordelen de plannen. Daarmee willen we eraan bijdragen dat jongeren in de toekomst zelfverzekerd hun financiële keuzes maken. Op onze beurt krijgen wij inzichten in hoe jongeren met geld omgaan en wat ze van een bank verwacht. Een mooie samenwerking tussen de school, de Rabobank, het goede doel én de leerlingen. We zijn heel trots op alweer zo’n mooi resultaat!’