Financiën en wonen in Gemeenteloket

Frits Markus en Lennart van der Linden

 

Frits Markus en Lennart van der Linden

Donderdag 11 oktober zijn de voorzitter van NVM-vakgroep Wonen, Frits Markus, en fractievoorzitter van Echt voor Barendrecht, Lennart van der Linden, te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Deze uitzending staat in het teken van woonbeleid en financiën.

De Barendrechtse NVM-makelaar en taxateur Frits Markus is sinds november 2017 voorzitter van de vakgroep Wonen van NVM. Deze vakgroep bestaat uit zo’n 3.700 makelaars/taxateurs en is daarmee de grootse vakgroep van de branchevereniging. Markus is tevens lid van het Algemeen Bestuur van NVM. Met Markus gaan we in gesprek over het woonbeleid in Barendrecht en de rol die de gemeente daarin speelt en de komende jaren kan spelen.

Lennart van der Linden was portefeuillehouder financiën in het vorige college en won met zijn partij als lijsttrekker 14 van de 29 zetels in de Barendrechtse gemeenteraad. Nu is hij fractievoorzitter van de enige partij die niet in de coalitie zit. Wat vind hij van de onlangs gepresenteerde gemeentebegroting voor 2019? Zijn partij lanceerde onlangs ook een zogenoemde verspillingsmeter. Wat houdt dit in en met welk doel is EVB met de verspillingsmeter gestart?