Fris met zon en enkele buitjes

Er trekken vandaag buitjes van noordwest naar zuidoost over het land. In het zuiden en westen is het aantal beperkt. In het noorden en oosten zijn het er iets meer en in het noordoosten is er een kleine kans op hagel. Verder is het wisselend bewolkt met ook regelmatig zonneschijn. De temperatuur ligt op de vroege ochtend tussen 1 graad in het binnenland en 6 aan zee, maar loopt komende uren geleidelijk op. Vanmiddag blijft in de noordoostelijke helft nog enige tijd de kans op een lokaal buitje aanwezig. In het zuiden en zuidwesten is het droog.

Daarbij is er vrij veel ruimte voor de zon, zeker in Zeeland, Zuid-Holland en Barendrecht. De middagtemperatuur varieert van 10 graden in het noorden tot 12 in Zeeland. De wind waait uit het noordwesten en is aanvankelijk op veel plekken matig en langs de noordkust vrij krachtig. In de loop van de middag zwakt de wind af. Dit gebeurt het eerst in het zuidwesten. Vanavond en vannacht zijn er eerst brede opklaringen. In het westen koelt het af naar circa 5 graden. In het binnenland wordt het met 1-3 graden kouder en komt het lokaal tot vorst aan de grond. In de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe. Ook steekt een stevige zuidwestenwind op.

Morgen is er veel bewolking. In de ochtend is het op een lokaal spatje na droog. In de middag gaat het vanuit het noordwesten regenen. Het wordt met maximaal 15 in het zuidoosten wat warmer dan vandaag. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig tot vrij krachtig. Aan zee is de wind soms krachtig, windkracht 6. Dinsdag draait de wind naar het noordwesten en voert vrij koude lucht aan. Boven de Noordzee ontstaan gemakkelijk buien en deze buien trekken van noordwest naar zuidoost over ons land. Hierbij is ook kans op hagel en een klap onweer. Tussen de buien door schijnt soms de zon en wordt het maximaal 7-9 graden. (bron: weeronline)