Fysieke lessen hervat bij CultuurLocaal

Cultuur Lokaal Barendrecht
Cultuur Lokaal Barendrecht

Sinds zaterdag 15 januari is De Baerne weer open voor muzieklessen. De sluiting van muziekscholen als onderdeel van de corona-maatregelen is opgeheven.

Voorafgaand aan de persconferentie van Mark Rutte en Ernst Kuipers afgelopen vrijdag was er nog weinig optimisme. Het had er alle schijn van dat muziekscholen – als onderdeel van de cultuur sector – hun deuren gesloten zouden moeten houden. Maar toen was er toch goed nieuws: muziekscholen kunnen weer open!

De drie coördinatoren van CultuurLocaal Monique Kruijdenberg, Hanneke Meijer en Henk Elderson zijn meteen weer aan de slag gegaan om de nieuwe regels om te zetten in een “protocol” voor de eigen leslocaties. Ook moesten docenten en leerlingen op de hoogte worden gebracht van het goede nieuws. Dat is nog diezelfde avond gebeurd. Direct op zaterdag waren al de eerste lessen in De Baerne en vanaf maandag was er weer volop leven in het gebouw.

Leerlingen en docenten zijn heel blij met de openstelling. Hoewel er nu veel routine is met online lessen, blijft fysieke les toch veel fijner. Ook de koren en ensembles staan te popelen om weer samen muziek te kunnen maken.

“De versoepeling komt precies op tijd, omdat vanaf aanstaande maandag 24 januari de korte cursussen weer van start gaan. Deze zijn vooral gericht op kinderen die nog nooit zelf hebben gespeeld of gezongen en juist dan is het belangrijk om echt bij elkaar te komen”, aldus coördinator Henk Elderson.

De aanmeldingen zijn tot nu toe wat minder dan in andere jaren. Henk kan dit wel verklaren: “Ouders hebben waarschijnlijk afgewacht of de cursussen wel door konden gaan. Ook konden we niet terecht op de basisscholen om via gastlessen de kinderen enthousiast te maken. Maar er is goed nieuws: inschrijven is nog mogelijk, bijvoorbeeld voor samen zingen in een heus kinderkoor. Er is ook nog plaats bij piano, viool, dwarsfluit, hobo, harp, klarinet, gitaar en saxofoon.”

Het volledige cursusaanbod is te vinden op de website www.cultuurlocaal.nl. Daar is ook de mogelijkheid om in te schrijven voor de cursussen, of voor reguliere lessen of voor de koren en ensembles.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl.