Ga mee op schattenjacht met de bibliotheek!

Bibliotheek Aanzet
Bibliotheek Aanzet

Ga mee op schattenjacht met de bibliotheek!

Deze zomer is de bibliotheek jouw reisleider! Met het leesprogramma Vakantielezen beleef je als gezin spannende avonturen en ontdek je de mooiste verhalen. De bibliotheken in Barendrecht organiseren daarom speciale activiteiten die aansluiten bij het vakantiegevoel. Reis je mee?

Activiteiten in de bieb
Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. En de bibliotheken in Barendrecht doen hieraan mee met bijzondere activiteiten: teken en knutsel je ideale boomhut, maak je eigen sprookje of ga op griezeltour met zelfgemaakt slijm.

Met Vakantielezen wil de Bibliotheek AanZet het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Zowel met de neus in de boeken als met de handen uit de mouwen tijdens leuke activiteiten. Meer informatie over Vakantielezen en de activiteiten in de bibliotheken vind je op www.debibliotheekaanzet.nl/vakantielezen

Vakantiepaspoort
In de Bibliotheek Barendrecht Carnisselande en de Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt kunnen kinderen hun eigen vakantiepaspoort ophalen. Daarin kunnen ze noteren wat ze lezen, zien en doen én wat ze er leuk aan vinden. Een mooie herinnering aan een bijzondere reis met de bibliotheek.

Reis mee vanuit huis
Tijdens Vakantielezen reizen kinderen en gezinnen langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doe je spellen en probeer je een schat te vinden. Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet! In welk land start jullie reis? Meld je gratis aan op www.vakantie-lezen.nl

De schrijvers Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal.

Gezinnen kunnen tot en met 4 september as. thuis aan de slag met Vakantielezen.