Geen Roparun in 2020

Roparun 2020 geannuleerd
Roparun 2020 geannuleerd

Vandaag heeft Stichting Roparun de moeilijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden zij het belangrijk om hun verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden zij het tot hun verplichting horen om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”

Vanuit Barendrecht doen al vele jaren teams mee. Team 128 van het Dalton lyceum Barendrecht zou dit jaar hun lustrum hebben met hun 5e deelname. Barundrecht Team 315 zou dit jaar voor het eerst in deze samenstelling deelnemen nadat ze eerder onder “Team 315” reeds 8 keer hebben meegedaan. Vele medewerkers van Exxact Barendrecht zetten zich ook jaarlijks in voor de Roparun middels Roparunradio, een radiostation dat officieel onderdeel is van de stichting. Helaas loopt dat voor alle deelnemers en vele vrijwilligers anders dan gehoopt.

Uiteraard blijft de stichting actief in het steunen van haar doelen. Eventueel kun je een rechtstreekse overboeking doen aan de stichting. Het IBAN-nummer van Stichting Roparun is: NL36ABNA0466278330