Geheime liefde Leon van Noort leidt tot vertrouwensbreuk [UPDATE]

Barendrechts dagblad
Er is geen vertrouwen meer tussen wethouder Leon van Noort (VVD) en de anders drie wethouders (EVB en D66). Aanleiding is de relatie van de VVD-wethouder met een ambtenaar, die vorige week aan het licht kwam. Dit heeft de gemeente woensdagochtend bekend gemaakt.
Op 2 september hebben zowel het college van burgemeester en wethouders van gemeente Barendrecht, als wethouder van Noort, aan de gemeenteraad een brief gestuurd over de relatie van wethouder van Noort met een ambtenaar. De inhoud van de brieven hebben bij de gemeenteraad van Barendrecht vragen opgeroepen over de eenheid van bestuur binnen het college. Het verloop van het proces en de daaruit ontstane spanningen hebben op 6 september geleid tot een vertrouwensbreuk tussen wethouder van Noort en de andere drie wethouders. Wie de geheime liefde van Van Noort is, is vooralsnog onbekend. Wel is de desbetreffende ambtenaar gedetacheerd naar de gemeente Oud-Beijerland.
UPDATE ZA 10-09-2016: Vrijdag maakte de fractievoorzitters van de coalitiepartijen EVB, VVD en D66 bekend om de samenwerking ondanks het voorval voort te zetten.