Gemeente Barendrecht houdt digitaal spreekuur over noodopvang asielzoekers

Gemeente Barendrecht
Gemeente Barendrecht

De gemeente Barendrecht houdt op maandag 17 en dinsdag 18 januari tussen 16.00 en 18.00 uur een digitaal spreekuur. Inwoners kunnen dan individueel hun vragen stellen over de noodopvang van maximaal vijftig asielzoekers op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg. De uitnodiging voor het spreekuur staat op social media en de website van de gemeente.

Eind 2021 maakte de gemeente Barendrecht bekend dat vanaf de laatste week van januari 2022 maximaal vijftig asielzoekers (gezinnen) worden opgevangen. Het gaat om een periode van (naar verwachting) vier maanden. Omwonenden van de Zuider Carnisseweg hebben hierover een brief ontvangen. Ook staat de informatie op www.barendrecht.nl/opvang.

Aanmelden

Met het digitale spreekuur wil de gemeente Barendrecht ingaan op vragen die rondom dit thema leven onder inwoners. Wie hiervan gebruik wil maken, dient zich vooraf aan te melden via e-mail: noodopvangasielzoekers@barendrecht.nl. De gemeente stuurt vervolgens een link waarmee men toegang krijgt tot het digitale spreekuur. 

Ambtenaren

De beantwoording van de vragen gebeurt tijdens het spreekuur door deskundige ambtenaren. Mochten zij op dat moment geen antwoord kunnen geven, dan krijgt de vragensteller op een later moment alsnog een reactie.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Meer informatie over de noodopvang is te vinden in het overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden op de website van de gemeente: https://www.barendrecht.nl/veelgestelde-vragen-opvanglocatie-asielzoekers/.