Gemeenteloket: Barendrechters willen democratischer energiebeleid

Rob Nijssen en Kees Pieters

De Barendrechters Kees Pieters en Rob Nijssen zijn betrokken bij een initiatief om het Nederlandse energiebeleid op een meer democratische manier tot stand te laten komen. Ze lichten op donderdag 29 november in Exxact radioprogramma Gemeenteloket toe wat hun Manifest Democratisch Energie Initiatief inhoudt.

Rob Nijssen (links) en Kees Pieters

Pieters en Nijssen geven een toelichting op het manifest in de oriënterende raadscommissie. In Gemeenteloket vertellen ze waarom ze willen dat de gemeenteraad van Barendrecht betrokken is bij dit initiatief.

Kees Pieters was eerder te gast in Gemeenteloket, omdat hij vorig jaar een landelijk burgerinitiatief is begonnen tegen de bouw van windmolens op land. Rob Nijssen vertelde op 15 november nog in Gemeenteloket over zijn eerste zittingsdag bij de Raad van State. Hij zet zich met Wind van Voren in tegen de bouw van windmolens aan de overzijde van de Oude Maas, in gemeente Binnenmaas.

Luister hier de hele uitzending van 29 november terug:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Jim Friedrich, Rob Nijssen, Kees Pieter
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Florian Pronk, Arend Wesdijk


Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur live te beluisteren op 106.4 FM. Meer informatie en eerdere uitzendingen op exxact.nl/gemeenteloket.