Burgemeester over veiligheid en kennismaking nieuwe wethouder Tanja de Jonge in Gemeenteloket

Burgemeester Van Belzen en Tanja de Jonge

BARENDRECHT – Donderdag 6 september zijn Burgemeester Jan van Belzen en Wethouder Tanja de Jonge (GroenLinks) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Van Belzen spreekt over de politie-inzet in Barendrecht en we maken kennis met de nieuwe wethouder Tanja de Jonge en haar portefeuille.

De gemeenteraad van Barendrecht bespreekt deze maand het strategisch beleidsplan van politie eenheid Rotterdam. Ook beraadt zij zich over een voorstel om meer geld vrij te maken voor de aanpak van ondermijnende en georganiseerde criminaliteit. Burgemeester Van Belzen is portefeuillehouder veiligheid.

Tanja de Jonge is sinds het nieuwe college wethouder namens GroenLinks. Zij heeft lokale initiatieven, wijkgericht werken, duurzame gemeente en cultuur in haar portefeuille. Ook houdt De Jonge zich bezig met de projecten Nieuw-Reijerwaard, De Baerne en Hart van Carnisselande en is zij wijkwethouder van enkele wijken in Carnisselande.

De Jonge was eerder politiek actief voor GroenLinks en onder meer oprichter van Lokaal Fonds voor Barendrecht.

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket.

Beluister hier de volledige uitzending van 6 september 2018:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Jan van Belzen, Tanja de Jonge
Radio-fragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Sebastiaan van Mill, Arend Wesdijk