Waterschap en pleegzorg in Gemeenteloket

Leo van Gelder (links) en Teun van de Keuken (De Monitor)

BARENDRECHT – Op donderdag 7 februari vertelt Leo van Gelder in Exxact radioprogramma Gemeenteloket over het belang van het waterschap. Ook gaan we in gesprek met Barendrechtse pleegouders naar aanleiding van berichtgeving in televisieprogramma De Monitor.

Leo van Gelder (links) en Teun van de Keuken (De Monitor)

Leo van Gelder is als heemraad lid van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Hollandse Delta. Hij heeft onder meer waterveiligheid, educatie en handhaving in zijn portefeuille. Afgelopen week was het precies 66 jaar geleden dat de watersnoodramp grote delen van Zeeland en Zuid-Holland onder water zette. Ook delen van Barendrecht kwamen onder water te staan. Van Gelder kijkt hierop terug en vertelt over het belang van het waterschap en goed waterbeheer.

Afgelopen zondag werd in KRO/NCRV-televisieprogramma De Monitor een zorgelijk beeld neergezet over de pleegzorg in Nederland. Aan de voorzitter van de regionale pleegouderraad, Marian Rink, vragen wij of dit beeld wordt herkend. Ook vertellen Barendrechtse pleegouders over hun ervaringen.

Als overige actualiteiten worden genoemd de campagne van de Nederlandse Brandwondenstichting en de Brandweer ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging. De nieuwste wetten van deze week worden toegelicht en we staan stil bij de bekendmaking van de onderzoeken die in 2019 door de Rekenkamer Barendrecht zullen worden gedaan.

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Met politici, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners worden gemeentelijke en politieke actualiteiten in Barendrecht besproken. Gemeenteloket is elke donderdag vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn hier te vinden.

Beluister de volledige uitzending van Gemeenteloket op 7 februari 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Leo van Gelder, Familie Momberg, Marian Rink
Radiofragmenten: Peter Schuurmans
Redactie: Max Oosterwijk, Arend Wesdijk