Gemeenteloket: kindpakket, digitale toegankelijkheid, #ikbenopen

Barendrecht – Winnie Hofland en Jolanda Bogerd vertellen over het belang en de voortgang van het zogenoemde ‘kindpakket in natura’. Sjoerd Kuipers van Stuurlui vertelt over de digitale toegankelijkheid van gemeentelijke websites, Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) reageert op het besluit van het Barendrechtse college om de neveninkomsten niet bekend te maken en Jouri Sterringa legt hun initiatief #ikbenopen uit.

Winnie Hofland en Jolanda Bogerd zitten beide in de werkgroep die deze zomer is gestart met de voorbereiding van het zogenoemde kindpakket in natura. Vlak voor de zomer is hierover een motie aangenomen, die ervoor moet zorgen dat kinderen in financieel moeilijke situaties wat extra middelen ter ondersteuning krijgen. Tijdens de raadscommissie samenleving van dinsdag 8 oktober was een meerderheid niet enthousiast over het huidige voorstel voor aanpak en invulling van het kindpakket.

Sjoerd Kuipers is oprichter en partner van het websitebureau Stuurlui. In het kader van de week van de toegankelijkheid heeft Stuurlui de homepagina’s van alle Nederlandse gemeenten onderzocht op hun toegankelijkheid. Ze hebben zich daarbij gebaseerd op de wettelijke uitgangspunten van digitale toegankelijkheid. In Gemeenteloket geeft Kuipers tips voor goede websites.

Jouri Sterringa is samen met Leonie Burggraaf vanuit YMCA initiatiefnemer van de campagne #ikbenopen. Met deze campagne hopen zij meer openheid over psychische gezondheidsproblemen onder jongeren te creëren. In Gemeenteloket licht Sterringa de campagne toe en vertelt hij wanneer de campagne geslaagd is.

Van Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) krijgen we in Gemeenteloket een korte reactie op het besluit van het Barendrechtse college van Burgemeester en Wethouders om een verzoek van Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) naast zich neer te leggen. Het verzoek was erop gericht dat het college zijn neveninkomsten openbaar zou maken. Het college is dit wettelijk niet verplicht, onder meer omdat de wethouders hun functie parttime (0,8fte) vervullen.

In deze uitzending

Gasten: Jolanda Bogerd (Stichting Kleurrijk), Winnie Hofland (PvdA), Sjoerd Kuipers (Stuurlui), Harry van der Molen (CDA), Jouri Sterringa (#ikbenopen / YMCA)
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel (techniek), Arend Wesdijk (redactie en presentatie)

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht en is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 fm (ether), 105.9 fm (kabel) en via de livestream. Uitzendingen terugluisteren kan ook.