Integratie statushouders en kennismaking wethouder Reshma Roopram in Gemeenteloket

Reshma Roopram en Kees Silvis
Reshma Roopram en Kees Silvis

BARENDRECHT – Vanavond vertelt Kees Silvis in het Exxact radioprogramma Gemeenteloket over de integratie en participatie van statushouders in Barendrecht. Ook maken we kennis met de nieuwe wethouder Reshma Roopram (PvdA).

Reshma Roopram (40) heeft zorg en welzijn, jeugd en jongeren en de wijkteams in haar portefeuille. Ook houdt zij zich bezig met de revitalisering van de oude dorpskern, nieuwbouw van scholen en Borgstede / Marjoleinlaan. Zij is tevens wijkwethouder en lid van het Algemeen Bestuur van de BAR-organisatie.

Roopram woont ruim 12 jaar met haar gezin in Barendrecht. Zij werd in 2010 gemeenteraadslid namens de PvdA en later fractievoorzitter. Naast haar raadswerk zette Roopram zich onder meer in als schuldhulpmaatje.

Statushouders
Kees Silvis is in Gemeenteloket te gast als voorzitter van het platform opvang statushouders/vluchtelingen. We gaan in gesprek over de integratie en participatie van statushouders in Barendrecht, mede aan de hand van een evaluatie die op dinsdag 11 september in de oriënterende commissie samenleving is besproken.

Beluister hier de volledige uitzending van 13 september 2018:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Reshma Roopram, Kees Silvis
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Sebastiaan van Mill


Gemeenteloket is het politieke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur live te beluisteren op 106.4 FM. Meer informatie en eerdere uitzendingen op exxact.nl/gemeenteloket.