Waterschapsdebat in Gemeenteloket

BARENDRECHT – Donderdag 14 maart gaan drie kandidaten voor de Waterschapsverkiezingen met elkaar debat in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Berend Potjer vertelt over het Klimaatpact dat vijf partijen sloten voor de Provinciale Statenverkiezingen en Wethouder Cees Schaap licht het nieuwe afvalbeleid van Barendrecht toe.

Anne Mollema (links), Cicilia Rijsdijk en Leo van Gelder

Leo van Gelder (CDA), Anne Mollema (Water Natuurlijk) en Cicilia Rijsdijk (Waterschapspartij Hollandse Delta) zijn kandidaat voor de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart aanstaande. Leo van Gelder en Cicilia Rijsdijk zijn inwoners van Barendrecht. Anne Mollema woont in Rotterdam. Van Gelder is sinds 4 jaar heemraad in het college van dijkgraaf en heemraden, vergelijkbaar met de functie van wethouder in het gemeentelijke bestuur. Rijsdijk is bijna een jaar gemeenteraadslid namens Echt voor Barendrecht. Water Natuurlijk van Anne Mollema en Waterschapspartij Hollandse Delta van Cicilia Rijsdijk maken geen deel uit van het huidige college van dijkgraaf en heemraden. Dit college wordt sinds 2015 gevormd door CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en de zogenoemde ‘ongebouwden’ (agrariërs).

Leo van Gelder was eerder als heemraad te gast in Gemeenteloket, op 7 februari 2019. Cicilia Rijsdijk stelde zich als Barendrechtse kandidaat voor in de uitzending van 21 februari 2019.

Cees Schaap

Nieuw afvalbeleid Barendrecht

Wethouder Cees Schaap licht het nieuwe afvalbeleid van Gemeente Barendrecht toe. Het beleid wordt komende dinsdag in de raadscommissie Ruimte besproken en later beslist de gemeenteraad erover. Wat gaat er veranderen en waarom is dat nodig?

Klimaatpact

Berend Potjer

De provinciale kandidaten van PvdA, D66, NIDA, GroenLinks en SP sloten 6 maart jongstleden een zogenoemd duurzaamheidspact of klimaatpact af. Daarmee verklaren zij dat zij het klimaatakkoord van Parijs als resultaatverplichting voor de provincie Zuid-Holland zien. Bovendien stellen ze als randvoorwaarde dat de kosten voor de benodigde maatregelen, niet op de inwoners van Provincie Zuid-Holland worden afgewenteld. Berend Potjer, lijsttrekker namens GroenLinks, is één van de ondertekenaars en vertelt in Gemeenteloket over het Klimaatpact.

Beluister hier de volledige uitzending van Gemeenteloket van donderdag 14 maart 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Leo van Gelder, Anne Mollema, Berend Potjer, Cicilia Rijsdijk, Cees Schaap
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel (techniek), Arend Wesdijk (redactie/presentatie)

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Met politici, maatschappelijke organisaties, deskundigen en betrokken inwoners worden actuele onderwerpen in Barendrecht besproken en aangekaart.Gemeenteloket is elke donderdagavond van 19u00 tot 20u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) en via de livestream van Exxact Barendrecht.

Steeds vaker zijn items van Gemeenteloket ook in de regio Rotterdam te beluisteren. Op donderdagavond 28 maart presenteren Arend Wesdijk (Gemeenteloket, Exxact Barendrecht) en Peter Nieuwstraten (Rijnmond NU, RTV Rijnmond) een gezamenlijke uitzending waarin wordt teruggeblikt op het eerste jaar sinds de afgelopen gemeenteraadsvergaderingen.