Gemeenteloket met Lennart van der Linden (EVB), Natan Bode (VVD) en Hans Groenendijk (duurzaamheidskring)

Foto Lennart van der Linden - Bron: Echtvoorbarendrecht.nl
Foto Lennart van der Linden - Bron: Echtvoorbarendrecht.nl

BARENDRECHT – In Gemeenteloket van donderdag 17 januari ontvangen we EVB-fractievoorzitter Lennart van der Linden. Met hem gaan we in gesprek over de begrotingswijzigingsvoorstellen op basis van het collegeprogramma 2018 – 2022. Ook vertelt Hans Groenendijk over de Duurzaamheidskring Barendrecht, waar hij na zes jaar terugtreedt als bestuurslid. Gemeenteraadslid Natan Bode (VVD) vertelt over de voortgang van het onderzoek naar Het Kruispunt, die deze week besproken is in de raadscommissie planning & control.

Lennart van der Linden is oud-wethouder financiën en fractievoorzitter van de enige oppositiepartij, Echt voor Barendrecht. Echt voor Barendrecht diende eerder een tegenbegroting in. Met Van der Linden gaan we in gesprek over de wijzigingsvoorstellen die het college deze week in de raadscommissie planning & control bespreekt ten behoeve van de begroting 2019. Kan hij zich vinden in de voorgestelde wijzigingen? Welke wijzigingen zou Echt voor Barendrecht hebben voorgesteld? De begrotingswijzigingen worden in de gemeenteraadsvergadering van 29 januari in stemming gebracht.

Hans Groenendijk is inmiddels zeven jaar lid van Duurzaamheidskring Barendrecht. Sinds zes jaar is hij ook bestuurslid. In deze jaren heeft hij de opgave en de aandacht voor het thema zien veranderen. Deze week trad hij terug als bestuurslid. Hij blijft nog wel actief in de duurzaamheidskring.

Natan Bode was afgelopen dinsdag namens VVD woordvoerder over de voortgang van het onderzoek naar de business case van Het Kruispunt. VVD was samen met PvdA indiener van de motie om hiernaar onderzoek te doen. Het onderzoek werd later dan afgesproken afgerond, maar voldeed niet aan de eisen. Bode vertelt hoe de raadscommissievergadering verliep en hoe het verdere verloop van het onderzoek eruit ziet.

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Met burgemeester, wethouders, raadsleden, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners worden actuele thema’s in de Barendrechtse politiek besproken. Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn hier te vinden.

Luister hier de volledige uitzending van 17 januari 2019 terug:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Natan Bode, Hans Groenendijk, Lennart van der Linden
Radiofragmenten: –
Redactie: Sander Breukhoven, Hans van Hengel, Arend Wesdijk