Terugblik 2018 in Gemeenteloket met Burgemeester Jan van Belzen en Arco van der Lee

Burgemeester Jan van Belzen (links) en Arco van der Lee

BARENDRECHT – Op donderdagavond 20 december zijn Burgemeester Jan van Belzen en Barendrecht-kenner Arco van der Lee te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Het is de laatste uitzending van 2018. Van Belzen en Van der Lee blikken terug op het (politieke) jaar.

In maart 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats en eind vorige maand werd het collegeakkoord gepresenteerd. Een evaluatie van Het Kruispunt leverde de nodige commotie op en duidelijk werd dat de Bethelkerk niet de nieuwe locatie voor de huidige gebruikers van Het Trefpunt zou worden. Het nieuwe college kwam ook met een actieplan om de knelpunten bij de sociale wijkteams aan te pakken en recentelijk hebben de gemeenteraadsleden gestemd over de onderwerpen die de Rekenkamer volgens hen zou moeten onderzoeken.

Het zijn enkele onderwerpen die voorbij gekomen zijn in het bewogen politieke jaar 2018. Barendrecht-kenner Arco van der Lee en Burgemeester Van Belzen reflecteren elk vanuit hun eigen perspectief op de gebeurtenissen van dit jaar.

Laatste raadsvergadering

De laatste raadsvergadering van dit jaar is op dinsdag 18 december. Journalist Leonie Gravesteijn van De Schakel doet in Gemeenteloket verslag van deze raadsvergadering.

Gemeenteloket wordt op donderdagavond 20 december voor het laatst in 2018 uitgezonden. Vanaf 19u00 is het programma live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. In 2019 is Gemeenteloket graag weer bij u terug. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn hier te vinden.

Beluister de volledige uitzending van Gemeenteloket van 20 december 2018

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Burgemeester Jan van Belzen, Leonie Gravesteijn, Arco van der Lee
Radiofragmenten: –
Redactie: Arend Wesdijk