Gemeenteloket vol met actuele thema’s

BARENDRECHT – In Gemeenteloket van donderdag 21 februari vertelt makelaar Frits Markus over het bezoek dat hij met andere Barendrechtse makelaars aan het college bracht. Cicilia Rijsdijk vertelt waarom zij zich kandidaat stelt voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart aanstaande. CDA-raadslid Wiljo Reijnders vertelt over het opknappen van de recreatiegebieden aan de oevers van de Oude Maas en Lennart van der Linden licht het voorstel toe om de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat een passende naam te geven.

Op 11 oktober 2018 vertelde NVM-makelaar Frits Markus (Markant Makelaardij) in Gemeenteloket over de overspannend huizenmarkt in Barendrecht. Deze week ging hij met een flink aantal andere Barendrechtse makelaars op bezoek bij de wethouders Peter Luijendijk en Arnoud Proos. Frits Markus vertelt over dit bezoek.

Cicilia is sinds vorig jaar gemeenteraadslid in Barendrecht namens Echt voor Barendrecht. Ze is ook kandidaat voor Waterschapspartij Hollandse Delta tijdens de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart aanstaande. Cicilia Rijsdijk vertelt waarom zij zich kandidaat stelt.

Wiljo Reijnders (CDA) twijfelt over sommige plannen van het natuurrecreatieschap en Staatsbosbeheer voor het opknappen van de recreatiegebieden langs de Oude Maas. Maar hij ziet vooral ook mooie elementen in de plannen die Staatsbosbeheer afgelopen dinsdag aan de raadscommissie ruimte presenteerde.

Echt voor Barendrecht diende op 16 oktober 2018 een breed gedragen motie in die het college oproept om een passende naam te bedenken voor de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat. De motie roept ook op om deze naam binnen zes maanden na het aannemen van de motie te onthullen, dat is uiterlijk op 16 april aanstaande. Fractievoorzitter Lennart van der Linden licht het voorstel en de motie toe.

We duiken ook in een stukje geschiedenis van Barendrecht en het eiland IJsselmonde en ontdekken waar de naam van de nieuwe begraafplaats, Den Ouden Dijck, vandaan komt. Het vormt een mooie verbinding tussen de verschillende onderwerpen die aan de orde komen in Gemeenteloket van donderdag 21 februari.

Beluister hier de volledige uitzending van Gemeenteloket van 21 februari 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Lennart van der Linden, Frits Markus, Wiljo Reijnders, Cicilia Rijsdijk
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Arend Wesdijk