Lennart van der Linden en Stoere Stemmers in Gemeenteloket

Stoere Stemmers

BARENDRECHT – Vanavond is Lennart van der Linden te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Het is vrijwel zeker dat hij in mei gekozen wordt als Eerste Kamerlid namens Forum voor Democratie. Ook zijn we op pad geweest met de Stoere Stemmers en vertelt Sandra van Gameren over het boek dat zij morgen officieel presenteert. Anne Mollema (Water Natuurlijk) vertelt naar aanleiding van de verkiezingen van 20 maart 2019.

Anne Mollema vertegenwoordigt Water Natuurlijk in het bestuur van Waterschap Hollandse Delta. Hij blikt terug op de verkiezingen van zowel de Provinciale Staten als het Waterschap en vertelt over de belangrijkste opgaven voor het nieuwe college van Waterschap Hollandse Delta.

Lennart van der Linden

Bijna senator

Lennart van der Linden staat op plaats 8 van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer namens Forum voor Democratie (FvD). FvD behaalt volgens de laatste exitpolls minimaal 10 zetels in de Eerste Kamer, waardoor het vrijwel zeker is dat Van der Linden in de senaat zal komen. Vanavond gaan we met hem in gesprek over deze nieuwe rol, zijn verwachtingen en ambities. Ook in Barendrecht hebben de meeste mensen (23%) op Forum voor Democratie gekozen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Edwin (links), Aukje en Leo

Stoere Stemmers

Stoere Stemmers zijn mensen met een mentale beperking die door Stichting Stras zijn getraind in het zelfstandig uitbrengen van hun stem. Ze zijn niet alleen getraind in het stemproces, maar ook zijn ze aan de hand van stellingen en kleuren op zoek gegaan naar welke partij het beste bij hun ideeën past. Zo konden zij gisteren op de partij stemmen die hun stem het beste vertegenwoordigd. Arend Wesdijk ging met hen op pad.

Preventie van kindermishandeling

Sandra van Gameren presenteert op 22 maart haar nieuwe boek ‘Preventie van kindermishandeling’. De presentatie vindt plaats in de bibliotheek in Het Kruispunt. Van Gameren vertelt in Gemeenteloket wat kindermishandeling is en wat de gemeente en wij als inwoners kunnen doen om kindermishandeling te voorkomen.

Beluister hier de volledige uitzending van Gemeenteloket van 21 maart 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Sandra van Gameren, Gerben Lems, Lennart van der Linden, Anne Mollema en de Stoere Stemmers Edwin en Aukje
Radiofragmenten: Burgemeester Jan van Belzen (Gemeenteloket 7 maart 2019)
Redactie: Hans van Hengel (techniek), Arend Wesdijk (redactie en presentatie)

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Met aansprekende gasten worden lokale en landelijke politieke thema’s besproken met het oog op de lokale situatie. Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de livestream van Exxact Barendrecht. Steeds vaker worden items ook in de gehele regio Rotterdam uitgezonden en op 28 maart vindt een gezamenlijke uitzending met RTV Rijnmond plaats over ‘1 jaar gemeenteraad in Barendrecht‘. Deze speciale uitzending start om 18u00. Aansluitend volgt de reguliere uitzending van Gemeenteloket.