Insectenbeheer, volksgezondheid, minimabeleid en schulddienstverlening in Gemeenteloket

Arie Kooijman (links) en Richard Carlebur

BARENDRECHT – Op donderdag 24 januari zijn gemeenteraadsleden Richard Carlebur (EVB) en Arie Kooijman (GroenLinks) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Ze gaan in gesprek over insectenbeheer en volksgezondheid. Ook vertelt gemeenteraadslid Winnie Hofland (PvdA) over de commissievergadering waarin ideeën voor verbetering van het minimabeleid en het schulddienstverleningsbeleid werden besproken.

Richard Carlebur van Echt voor Barendrecht heeft gevraagd om het onderwerp ‘insectenbeheer en volksgezondheid’ te agenderen in de raadscommissie samenleving. Afgelopen dinsdag werd het onderwerp besproken. Carlebur blikt samen met Arie Kooijman van GroenLinks terug op deze vergadering en ze gaan in gesprek over het onderwerp.

Winnie Hofland

Winnie Hofland (PvdA) is naast gemeenteraadslid ook ervaringsdeskundige op de thema’s minimabeleid en schulddienstverlening. Hoe kijkt zij terug op de afgelopen raadscommissievergadering, waarin ideeën voor beter beleid werden opgehaald? Welke ideeën heeft zij zelf voor verbeteringen van het minimabeleid en het schulddienstverleningsbeleid? Hofland geeft antwoord op onze vragen.

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Burgemeester, wethouders, raadsleden, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners bespreken actuele thema’s in de Barendrechtse politiek. Gemeenteloket is elke donderdag vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn hier te vinden.

Luister hier de volledige uitzending van donderdag 24 januari 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Richard Carlebur, Winnie Hofland, Arie Kooijman
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Arend Wesdijk