Gemeenteloket: toegankelijkheid, afval, cybercrime en AI

BARENDRECHT – Op donderdag 24 oktober gaat Exxact radioprogramma Gemeenteloket over toegankelijkheid, het nieuwe afvalbeleid, cybercrime en artificiële intelligentie (AI).

Een jaar geleden ging EVB-gemeenteraadslid Els Schaap met minder mobiele inwoners op pad om belemmeringen in Barendrechtse gebouwen en ruimten in kaart te brengen. In Gemeenteloket van 8 november 2018 vertelde zij meer over het rapport met daarin concrete situaties en aanbevelingen. In de uitzending van 24 oktober vertelt Schaap hoe het inmiddels met de toegankelijkheid gaat.

Albert van Winden is directeur van de NV BAR Afvalbeheer. Hij vertelt over de eerste weken van de uitrol van het nieuwe afvalbeleid in Barendrecht en staat nog eens stil bij het waarom van dat nieuwe beleid.

Colin van Noordt licht het nieuwe Strategisch Actieplan Artificiële Intelligentie van de Rijksoverheid toe en wat dat voor inwoners van Barendrecht betekent.

Michael de Man van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vertelt over cybercrime. Dat doet hij in de aanloop naar een bijeenkomst op 14 november in Focus Beroepsacademie (Dierensteinweg 4). De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk die meer over dit onderwerp en de preventie willen weten. Deelname is na aanmelding gratis.

In deze uitzending:

Gasten: Michael de Man, Colin van Noordt, Els Schaap, Albert van Winden
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel (techniek), Arend Wesdijk (redactie en presentatie)

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur te beluisteren op 106.4 fm (ether), 105.9 fm (kabel) en via de livestream. Eerdere uitzendingen terugluisteren kan ook. Presentatie en redactie: Arend Wesdijk. Techniek: Hans van Hengel.

 

Volgende week: wonen in Barendrecht

Donderdag 31 oktober is een speciale uitzending over ‘Wonen in Barendrecht‘. Wethouders Arnoud Proos (wonen) en Peter Luijendijk (ruimte) zijn als hoofdgast aanwezig, evenals Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) en Frits Markus (makelaar en algemeen bestuurslid Nederlandse Vereniging van Makelaars). Uitzending bijwonen in Het Kruispunt is gratis. Er is mogelijkheid tot het stellen van vragen. De uitzending start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.