Gemeenteloket: integrale veiligheid, innovatie, inkoop en raad


BARENDRECHT – In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Gemeenteloket zijn Burgemeester Jan van Belzen (integrale veiligheid), Wethouder Arnoud Proos (innovatie en inkoop- en aanbestedingsbeleid) en journalist van De Schakel, Arco van der Lee (gemeenteraadsvergadering en gedrukte media), te gast.

Jan van Belzen

Burgemeester Van Belzen (portefeuillehouder veiligheid) vertelt over het integrale veiligheidsplan. Het huidige plan dateert van 2016 en loopt aan het einde van dit jaar af. Ondertussen wordt gewerkt aan een nieuw integraal veiligheidsplan en Van Belzen benoemt enkele nieuwe uitdagingen die hierin worden opgenomen. Ook concretiseert hij plannen voor een tweede veiligheidspost in het centrum van Barendrecht. De eerste, op het Middeldijkerplein, had volgens de burgemeester een lange aanloop nodig, maar is toch wel een succes te noemen.

Inkoop- en aanbestedingsbeleid

Arnoud Proos

Wethouder Arnoud Proos (portefeuillehouder economie) licht het nieuwe inkoop- en aanbestedingsbeleid van Gemeente Barendrecht toe, dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van 24 september unaniem werd aangenomen. De gemeente krijgt meer mogelijkheden om opdrachten aan lokale ondernemers te gunnen en Proos benadrukt dat de gemeente ook graag helpt met het vinden en aanboren van subsidiemogelijkheden, zowel bij de gemeente als bij andere overheden, zoals de provincie. Hiervoor en voor alle andere vragen kunnen ondernemers contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van Gemeente Barendrecht.

Innovatie

Wethouder Proos vertelt ook over de visie van Gemeente Barendrecht op innovatie. Proos ziet de gemeentelijke ondersteuning niet alleen in de vorm van het creëren en onderhouden van (digitale) infrastructuur, maar ook in het actief meedenken met ondernemers over innovatiemogelijkheden. Eerder deze week was Proos aanwezig bij een zogenoemd Prinsjesdagontbijt van het Barendrechtse accountantskantoor Visser & Visser. Hij ging met enkele innovatieve ondernemers uit de regio in gesprek over het thema innovatie.

Gemeenteraadsvergadering

Arco van der Lee

Journalist Arco van der Lee is per 1 september 2019 Leonie Gravesteijn opgevolgd als redacteur van het Barendrechtse weekblad De Schakel. Hij neemt daarmee ook de rol over om in Gemeenteloket terug te blikken op de gemeenteraadsvergaderingen. In deze uitzending staat de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 24 september 2019 centraal.

Gedrukte media in Barendrecht

In deze uitzending staat Arco van der Lee ook zeer kort stil bij de geschiedenis van de gedrukte media in Barendrecht en bij het besluit van De Persgroep om Weekblad Het Zuiden niet langer in Barendrecht te verspreiden. Van der Lee werkte jarenlang voor Het Zuiden en De Persgroep, voordat hij de recente overstap naar De Schakel maakte.

Arend Wesdijk

In deze uitzending

Gasten: Burgemeester Jan van Belzen, Arnoud Proos, Arco van der Lee
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel (techniek), Arend Wesdijk (presentatie)

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht en is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 fm (ether), 105.9 fm (kabel) en via de livestream. Uitzendingen terugluisteren kan ook.