Coby van Deursen en Jacinta Floor in Gemeenteloket

Oud-raadsleden Coby van Deursen (PvdA) en Jacinta Floor (VVD) zijn donderdag 31 mei te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Op 27 maart hebben zij afscheid genomen als gemeenteraadslid. Jacinta Floor keert binnenkort terug.

Coby van Deursen (links) en Jacinta Floor

Tijdens het afscheid werd Coby van Deursen onderscheiden met de Barendrechtse Waarderingsspeld. Van Deursen heeft zich 12 jaar ingezet voor het openbaar bestuur. Eerst als wethouder (2006-2010) en later als raadslid voor de PvdA. Zij spande zich in binnen het sociaal domein en met name voor het onderwijs, de jeugd en de zorg.

Jacinta Floor heeft zich de afgelopen 4 jaar bezig gehouden met de portefeuilles samenleving en veiligheid. Hierbij kwamen onderwerpen als sport, cultuur en ontwikkelingen in het sociaal domein aan de orde. Update: Doordat op maandag 26 mei 2018 bekend geworden is dat Cees Schaap wordt voorgedragen als wethouder namens de VVD, zal zijn vrouw, Jannie Schaap, zich terugtrekken als gemeenteraadslid namens de VVD. Hierdoor zal Jacinta Floor terugkeren in de raad.

Hoe hebben beide dames de afgelopen periode in de gemeente raad ervaren en hoe kijken zij terug op hun politieke loopbaan? Waar zijn zij trots op of dankbaar voor? Wat willen zij de nieuwe en blijvende raadsleden meegeven? Wat vindt Jacinta Floor ervan dat zij terugkeert in de raad?

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van gemeenteloket.