Genieten van Change!

Afwisseling doet iedereen goed. Een uitstapje uit je dagelijkse werk of schoolbezigheden: je krijgt er energie en nieuwe inzichten van. Zou dat de reden zijn waarom leerlingen elke keer weer zo enthousiast meewerken aan Day for Change? Ik ben al een aantal jaar betrokken bij dit project, dat we steeds op een andere middelbare school in ons werkgebied houden. De bedoeling is dat leerlingen uit vmbo3, havo3 of vwo3 ‘bedrijfjes’ oprichten om geld mee op te halen. Ze maken een plan, presenteren dat aan de Rabobank, krijgen een microkrediet voor de start en gaan aan de slag. Toch net iets leuker dan een uurtje economieles.

Afgelopen maanden leverde het prachtige resultaten op bij het Dalton Lyceum: een hondenuitlaatservice, cupcakeverkopers, organisatoren van een brunch en nog veel meer. In totaal zamelden de jongeren daarmee € 5400 in, bestemd voor financiële educatie van kinderen in Senegal. Een bedrag om trots op te zijn! En dat is niet het enige wat Day for Change oplevert. De jongeren leren er zelf ook veel van.

Zo verzorgen we vanuit Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde tijdens het project gastlessen over ondernemerschap en financiële keuzes. In de hoop dat ze in de toekomst zelfverzekerd en goed geïnformeerd hun financiële keuzes maken en daardoor zelfredzaam worden. Daar besteden we graag tijd, aandacht en onze kennis aan. In dit project, maar ook met bijvoorbeeld gastlessen op basisscholen en onze BankBattles. Ik ben daar als manager Particulieren nauw bij betrokken en geniet er enorm van. Waarom? Vanwege de energie en nieuwe inzichten natuurlijk!’

Peter van Zomeren
Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde