Geslaagd Docentenconcert bij CultuurLocaal

Cultuur Lokaal Barendrecht
Cultuur Lokaal Barendrecht

Afgelopen zondag 10 oktober was er weer het jaarlijkse Docentenconcert in De Baerne. Met dit concert bedanken de docenten van CultuurLocaal de mensen en instanties in Barendrecht die bijdragen aan een fijne lespraktijk in De Baerne en Riederhof. Het concert stond deze keer in het teken van het afscheid van de onlangs overleden pianodocent Bernard Zwueste.

Elk jaar bieden de docenten van CultuurLocaal een muzikaal cadeau aan aan de vrijwilligers, personeel, bestuur, de gemeente Barendrecht en andere betrokkenen. Zondag 10 oktober was het zesde Docentenconcert. Zo’n tien docenten verzorgden een gevarieerd programma v de oor de ongeveer dertig genodigden in de BaerneZaal..

Het concert werd geopend met een kort woord van herinnering aan Bernard Zwueste. Bernard was meer dan veertig jaar pianodocent in Barendrecht en is in de week voor het concert overleden. Sopraan Mariët Kaasschieter, naast collega ook een goede vriendin van Bernard, zong daarna het prachtige Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber. Dit stuk was vorig jaar ook uitgevoerd op het veertigjarig jubileum van Bernard en daarvan had hij enorm genoten.

Na een korte pauze volgde een instrumentale versie van Learn to Fly van Foo Fighters, uitgevoerd door gitaardocent Sean Pithie en zijn vrouw Vera op dwarsfluit. Daarna was het tijd voor de traditionele bijdrage van coördinator Henk Elderson. Bij elk concert wordt er compositie van Henk uitgevoerd. Deze keer was dat het speelse 4 Ons Tango, met Hanneke Meijer op dwarsfluit, Monique Kruijdenberg op klarinet en Henk achter de piano. De rest van het programma bood een afwisseling van klassieke stukken en lichte muziek, waaronder een prachtige versie van Kiss from a Rose door Sean Pithie en Sylvia Stevens. Het publiek genoot van het gebodene, dat behalve muziek ook een hapje en een drankje omvatte. Wethouden van Cultuur Tanja de Jonge was enthousiast: “Dit concert is een mooie afspiegeling van het veelzijdige aanbod van Cultuurlocaal. Naast klassieke instrumenten en zang is de lichte muziek zo te horen ook prima vertegenwoordigd!” Het Docentenconcert was het eerste evenement in De Baerne waarbij publiek aanwezig was en dat gelijktijdig als livestream op YouTube te volgen was. De registratie van het concert zal nog enige tijd op YouTube te bekijken zijn.

Donderdag 14 oktober as. is alweer het volgende concert, deze keer van een Groot Meespeelorkest, samengesteld uit leerlingen van CultuurLocaal. Dit concert is niet online te volgen, maar wel toegankelijk voor publiek, met coronacheck. Het concert begint om 19:15 uur.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor lessen kan via de website www.cultuurlocaal.nl.