Gespreksavond over vluchtelingen op 22 juni

Barendrechts dagblad

‘Kiezen voor de vlucht naar voren’, is doorgaans niet positief bedoeld. Het staat dan voor het je onttrekken aan de realiteit. “Maar in het kader van de bestaande vluchtelingenproblematiek hebben we als pastores toch voor ‘Barendrecht vlucht naar voren’ gekozen”, zegt ds. Bert de Wit.

Samen met zijn collega’s Dirk Jan van Diggele, Ton Halin en Cees Romkes is hij initiatiefnemer van het organiseren van een gespreksavond over ‘het vluchtelingenprobleem’. ,,Om daarmee aan te geven dat we niet willen blijven hangen in onmacht en ongenoegen. Want dat vergroot slechts het probleem. We zien graag dat we als samenleving niet verstarren en verzuren, maar juist voortgang boeken.

En wil dat kunnen lukken dan is wezenlijk contact nodig, en heel goed naar elkaar luisteren”.
,,Elkaar serieus nemen. Vanuit de overtuiging dat ieder mens van even grote waarde is. Dat geldt de vluchteling en de niet-vluchteling. En het geldt net zo goed de autochtone Barendrechter in een eenvoudige flatwoning en de even autochtone Barendrechter in een luxe vrije-sectorpand.”

Daarom willen de kerken de samenleving van Barendrecht dienen met het stimuleren van een goed gesprek over ‘het vluchtelingenprobleem’. Op woensdagavond 22 juni is iedereen uit Barendrecht welkom in de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk 150 om hierover het gesprek aan te gaan. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.
“Een goed gesprek is een eerlijk gesprek, waarin ieder zich recht gedaan voelt. In een forum zullen daarom ook de verschillende ‘stemmen’ vanuit de samenleving klinken, waaronder die van onze burgemeester en een bezorgde burger. Als aanjager van het gesprek speelt Mobiel Theater Geurend Hooi het indringende stuk ‘Vlucht’. De bedoeling is dat we niet voor de problemen wegvluchten, maar samen kiezen voor een benadering waarbij iedereen winst boekt: Barendrecht vlucht naar voren!”, aldus de vier organisatoren.

Waar?
• Triomfatorkerk
• Gebroken Meeldijk 150 Barendrecht

Wanneer?
22-06-201614:14 t/m 22:00 uur