Gezellige boel bij het Exxact Jongerencafé [audio]

Het Exxact Jongerencafé met Defensie, Van Bezemwijk, Jongerenpanel, Florian Pronk en Sebastiaan van Mill
Het Exxact Jongerencafé met Defensie, Van Bezemwijk, Jongerenpanel, Florian Pronk en Sebastiaan van Mill

Afgelopen woensdagavond 27 maart was de cascade in het Kruispunt zoals iedere laatste woensdag van de maand opnieuw het toneel van het Exxact Jongerencafé. De uitzending stond dit keer in het teken van Defensie. De muziek werd verzorgd door de muzikanten van Van Bezemwijk.

Florian Pronk en Sebastiaan van Mill gingen in gesprek met vier vertegenwoordigers van de krijgsmacht. Zij vertelden over de dienstplicht, de taken van Defensie, de opleidingen en mogelijkheden die zij als werkgever te bieden heeft voor mannen en vrouwen en hun internationale ervaringen. Ook de jongeren van het panel maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen aan de drie heren en één dame. Op de vraag: “Wat was je mooiste ervaring als militair?” kwamen mooie verhalen los over missies naar Afghanistan, Haïti, Zuid Soedan en Irak, waarbij het brengen van hulp, stabiliteit en vrede naar voren kwamen.

De debatten van het jongerenpanel stonden onder andere in het licht van vrouwen bij Defensie en scholieren die verplicht mee moeten doen aan speciale defensietrainingen. Goede argumenten van zowel de voor als tegenstanders werden overtuigd gebracht.
Van Bezemwijk bracht als primeur live bij Exxact Barendrecht hun nieuwe single ‘Sterre’ ten gehore. Florian en Sebastiaan: “Wij vonden het een boeiende uitzending!”.

Luister hier de uitzending terug:

De volgende uitzending is op woensdag 24 april tussen 19.00 en 21.00 uur. Volg het Exxact Jongerencafé op Instagram en Facebook om volledig op de hoogte te blijven over het programma.

Heb jij ideeën/tips voor het Exxact Jongerencafé of wil je deelnemen aan het jongerenpanel?
Laat het weten via: jc@exxact.nl of via WhatsApp op 0620458143