Gratis proeflessen klarinet en saxofoon

Harmonievereniging Barendrecht
Klarinet spelen bij Harmonievereniging Barendrecht

Harmonievereniging Barendrecht start woensdag 8 maart met gratis proeflessen op de klarinet en de saxofoon op woensdagmiddag en woensdagavond. Het betreft de hele familie klarinet t.w. de esklarinet (de kleinste telg)  de besklarinet (de meest bespeelde telg) de altklarinet (de meest bijzondere telg) en de basklarinet (de grootste van de 4).

Bij de saxofoon doet ook de hele familie mee: de sopraansaxofoon (zowel de rechte als de kromme versie) de altsaxofoon (de iets grotere maar veel voorkomende) de tenorsaxofoon die ook weer groter is dan de alt en tot slot te baritonsaxofoon (is ook weer de grootste van de vier en daardoor ook een steunpilaar in het orkest (evenals de basklarinet dat is).

Bespeel je al een klarinet of een saxofoon? Dan ben je welkom om de andere variaties eens uit te proberen. Het voordeel is dat de grepen voor vrijwel alle klarinetten op dezelfde plaats zitten, overstappen is dan niet zo’n groot probleem. Dit geldt voor een groot deel ook bij de saxofoon. Uiteraard beginnen kinderen vanaf 7 jaar meestal op sopraan- of altsaxofoon. Voor volwassenen staan alle instrumenten ter beschikking. Voor klarinet starten de meeste kinderen rond de 7 jaar op een besklarinet.

Natuurlijk zijn ook bij alle orkesten en groepen ervaren leden (ook op andere instrumenten uit de harmoniebezetting) van harte welkom.

Volwassenen die nog niet het niveau hebben om in het HarmonieOrkest of DagOrkest te spelen of lang niet gespeeld hebben, kunnen op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur terecht bij het BeginnersOrkest Volwassenen en het vervolg hierop bij het AspirantenOrkest van 20.15 tot 21.30 uur (eveneens in het Trefpunt). Ook is er op woensdagmiddag een OpstapOrkest waar volwassenen en jeugd met weinig of geen ervaring (in het meespelen).

Heb je geen instrument? Dan krijgt je als lid een instrument gratis in bruikleen. Dat geldt overigens voor alle leden indien de instrumenten voorradig zijn.

Heeft u belangstelling voor de vereniging en/of wilt u bij de Harmonievereniging een instrument leren bespelen? Neem dan contact op door het sturen van een mail naar: info@harmoniebarendrecht.nl. Vermeld uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer of bel naar leerlingencoach Maria Prooi op telefoonnummer: 06 42412638.  Kijk voor foto’s en informatie op de website: www.harmoniebarendrecht.nl.