Halve Marathon Barendrecht 26 september 2021

Halve Marathon Barendrecht
Halve Marathon Barendrecht
Halve Marathon Barendrecht
Halve Marathon Barendrecht

Wordt zondag 26 september 2021 dé dag dat je in Barendrecht eindelijk weer met alle hardlopers tegelijkertijd aan de startstreep staat? Dat je ongestoord gebruik kan maken van alle faciliteiten zoals kleedkamers, douches en horeca? Dat je een prachtige medaille ouderwets om je nek krijgt gehangen? Weet jij nog hoe dat was? Rekening houdend met een aantal Covid-19 maatregelen die we verderop in de tekst benoemen, wordt dat in ieder geval mogelijk gemaakt!

Het is altijd het streven van Organisatieteam Halve Marathon Barendrecht om voor zoveel mogelijk hardlopers een mooi evenement te realiseren, maar uiteraard binnen de kaders die er zijn gesteld. Men kan namelijk niet vooruitlopen op de persconferentie van 17 september as., en er dan ook vanuit gaan dat er geen significante versoepeling zal optreden waar de planning nu nog van afhankelijk zou moeten zijn. Dat geldt ook voor de gemeente, politie en veiligheidsregio, die de plannen beoordelen. Zoals eerder via Social Media aangegeven heeft Organisatieteam Halve Marathon Barendrecht op 30 augustus jl. overleg met hen gevoerd over de actuele situatie en heeft ze nog wat huiswerk meegekregen om de juiste punten op de i te zetten. Logisch, want zo’n gesprek is er ook om scherp te blijven, en iedereen is gebaat bij een veilig en verantwoord evenement.

De organisatie is ervan overtuigd dat de punten die ze in dit geval zelf moet en kan beïnvloeden, realistisch en haalbaar zijn. Haar inzet om zoveel mogelijk lopers dan ook een echte toffe dag te bezorgen, gaat onverminderd door.

COVID-19 maatregelen
Zoals gezegd gelden er momenteel een aantal randvoorwaarden die van toepassing zijn om de Halve Marathon van Barendrecht te organiseren. In het kort zijn de afgesproken belangrijkste punten als volgt:

  • Deelname aan het evenement is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs;
  • Publiek is niet toegestaan op het terrein van BVV Barendrecht, CAV Energie en bij de doorgang tussen beide complexen;
  • Er is geen dag-inschrijving

Meer details zijn te vinden op: www.halvemarathonbarendrecht.nl/corona/

Extra startbewijzen
Op iedere afstand zijn er door bovenstaande maatregelen extra startbewijzen gecreëerd. Vanaf woensdagavond 1 september zijn deze ook weer beschikbaar voor de 21.1 en de 30 km.

Annuleren
Omdat bovenstaande maatregelen nog niet definitief vorm hadden gekregen bij het opengaan van de inschrijvingen, is er begrip voor dat sommige mensen hun inschrijving nu willen herzien. Dat is geen probleem. Mocht je willen annuleren, dat ziet de organisatie je graag in 2022 aan de start alsnog verschijnen!  Met dank aan de partners kan er nog tot en met donderdag 2 september kosteloos worden geannuleerd. Stuur daarvoor even een e-mail naar: info@halvemarathonbarendrecht.nl

Veel succes gewenst aan alle deelnemers!