HALVE MARATHON BARENDRECHT OP 15 EN 16 OKTOBER

HALVE MARATHON BARENDRECHT OP 15 EN 16 OKTOBER
HALVE MARATHON BARENDRECHT OP 15 EN 16 OKTOBER

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober vindt de 2e editie van de Halve Marathon Barendrecht plaats. Een hardloopevenement met 1.250 deelnemers van jong tot oud.

Op zaterdag 15 oktober vinden alle activiteiten met afstanden tot 5 kilometer plaats in de Zuidpolder, met start/finish bij de Kleine Duiker. De eerste prestatieloop vindt plaats om 14:45. De laatste loop eindigt om 17:15.

De start van alle lopen vindt plaats op het Leedepad, parallel aan het terrein van de Kleine Duiker. Deze weg is tussen 12:00 en 17:30 afgesloten voor verkeer. Tussen 16:00 en 16:30 zal de Ziedewijdsekade beperkt toegankelijk zijn i.v.m. de 5 kilometerlopers die op dat moment passeren. De finish voor alle afstanden vindt plaats aan het einde van het Kleine Duikerpad nabij de ingang van de Kleine Duiker. Tussen 14:45 en 17:15 is deze bomenlaan vooral in gebruik door deelnemers en hun supporters.

Hondenbezitter en fietsers worden gevraagd rekening te houden met de deelnemers aan dit evenement, waaronder kinderen, binnen de aangegeven tijden.

Op zondag 16 oktober zullen de deelnemers aan de halve marathon en de 10 kilometer om 11:05 vertrekken vanaf de atletiekbaan van C.A.V. Energie op sportcomplex De Bongerd.Via de Middenbaan en Park Buitenoord zullen zij zich naar de Zuidpolder begeven waar wederom de Kleine Duiker centraal zal staan. De halve marathonlopers gaan daarna door naar het fietspad langs de Oude Maas. Via onder meer de Middeldijk (vanaf de rotonde Leedeweg/Middeldijk) zullen beide deelnemersgroepen zich weer richting Park Buitenoord, de Middenbaan en de finish bij CAV Energie begeven. De laatste deelnemer wordt om 14:00 terugverwacht.

Vanwege de oversteek op bepaalde kruispunten kan lichte verkeershinder ontstaan. De organisatie heeft bij het ontwerpen van de routes zoveel mogelijk rekening gehouden met alle belanghebbenden. Een prachtige route door Barendrecht voor alle deelnemers en supporters met een beperkte impact op de omgeving. Bewoners langs de route zullen in aanloop naar het evenement een bewonersbrief ontvangen met additionele details.

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en routes op de website van het evenement, www.halvemarathonbarendrecht.nl. De meest actuele ontwikkelingen zijn terug te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/halvemarathonbarendrecht.