Hans van Gelder in Hart voor Barendrecht

Hans van Gelder
Hans van Gelder

Op dinsdag 27 november is Hans van Gelder, musicus en docent muziekgeschiedenis, te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Hans van Gelder geeft in deze uitzending een bredere uitleg over de bekende cantates 61 en 62 van J.S. Bach met het bekende advent lied ‘Nun komm der Heiden Heiland’. Er zijn drie grote koraal bewerkingen over dit lied.

“Het blijft nog steeds boeiende materie, en er is veel over gezegd en nagedacht”, vertelt Hans van Gelder. Het lied is in het Nederlands bekend als het Gezang “Kom tot ons, de wereld wacht”. Cantate 61 schreef Bach als eerste en cantate 62 veel later, namelijk in 1723. Uit beide cantates worden delen beluisterd en komen de verschillen aan de orde. Van Hans van Gelder zullen we horen wat hij het verschil vindt in het beluisteren van een cantate in een kerkdienst en het beluisteren ervan in de concertzaal. Kenmerkende delen uit de cantates worden beluisterd en door de uitleg van Hans van Gelder komt die heel specifieke benadering door J.S. Bach beter tot zijn recht.

 


Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het naluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie de website.