Hart voor Barendrecht, 12 januari 2021

Hart voor Barendrecht

Week van Gebed in Hart voor Barendrecht

 

Op dinsdag 12 januari is de Week van Gebed speerpunt in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het thema van de Week van Gebed voor de eenheid van christenen wordt dit jaar gevormd door de woorden van Jezus ‘Blijf in Mijn liefde’ uit Johannes 15. Missie Nederland en de Raad van Kerken hebben dit in juni 2020 bekendgemaakt. De Week van Gebed is van 17 tot en met 24 januari en wordt sinds enkele jaren door beide organisaties aangestuurd. Stichting Hart voor Barendrecht organiseert voor de 11e keer de Week van Gebed in Barendrecht. Naar schatting doen in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met dit initiatief.

Dit jaar gaat het anders en ook Hart voor Barendrecht zoekt naar creatieve mogelijkheden. Komt er een gebedswandeling met steeds twee personen door de wijken? Wordt het gebedsboekje met gebedspunten en reflectie online doorgegeven aan gemeenteleden?

‘Gebed versterkt mensen, verfrist kerken en verandert de maatschappij’ is de slogan van www.24-7prayer.nl  Ieder nieuw jaar willen christenen door het gebed zich afhankelijk weten van de God van de Bijbel. Wanneer dit gebeurt met mensen uit de verschillende kerken stimuleert dit daadwerkelijk de eenheid. In de openingszondag op 17 januari wordt o.a. door ds. Herman Scheffer van de Maranathakerk aandacht besteed aan de Week van Gebed, online.

Nog vragen te over die in het gesprek aan de orde komen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl