Hart voor Barendrecht 9 februari 2021

Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 9 februari krijgt het Platform Statushouders aandacht in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Kees Silvis en Ans van der Wel zijn als kartrekkers van het Platform zeer betrokken op statushouders in Barendrecht. En nu zijn er mooie ontwikkelingen te vermelden, want het project ‘Goede Buur’ is goedgekeurd door de gemeente. Hierdoor krijgt Vluchtelingenwerk de mogelijkheid om de inzet van buddy’s voor statushouders te coördineren. Het werven van vrijwilligers voor statushouders is daarom in volle gang. De gemeente heeft budget vrijgemaakt om vrijwilligers te koppelen aan nieuwe statushouders en misschien ook aan mensen die hier al langer wonen. Het is niet eenvoudig wanneer je gevlucht bent uit oorlogsgebied om hier een nieuw leven op te bouwen. De taal, de cultuur, de Nederlandse gewoonten, hoe leer je die beter kennen dan wanneer een buddy regelmatig bij zo iemand over huis komt. Integreren doe je samen en zo leren vrijwilliger en statushouder over en weer van elkaar.

Er is ook een nieuwe medewerker bij Vluchtelingenwerk per 1 februari in dienst gekomen, Anne Kooiman. Ook met haar willen we in deze uitzending kennis maken.

Het Platform heeft jarenlang gestreden om voor ieder statushouders gezin een buddy te creëren. Daar is echter budget voor nodig om deze mensen aan elkaar te koppelen en te begeleiden. Na jarenlang investeren om de gemeente te overtuigen dat met een buddy integratie mogelijk wordt is dat pleit nu beslecht. En zo kunnen we Barendrecht een beetje mooier maken. Er zijn nog vragen te over die in het gesprek aan de orde komen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxactfm.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Hart voor Barendrecht